AKTUELNO

Predsednik SPS i šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, pozdravio je odluku pokreta "Jean od pet miliona" da izađu na izbore, ali je istakao da je to dokaz da je politika bojkota doživela krah i da su oni koji su predvodili građane u šetnjama manipulatori.

Ali, građani će to proceniti, rekao je Dačić.

Što se SPS-a i SNS-a tiče, Dačić je rekao da odluka o tome da li će dve partije ići odvojeno na izbore ili na jednoj listi, još nije doneta.

"Mi u SPS-u imamo korektnu saradnju sa SNS-om, imali smo jedan razgovor o tome sa predsednikom Vučićem, ali dogovor još nije postignut, jer to pre svega stvar procene šta je bolje za naše stranke, a šta generalo za demokratiju u Srbiji", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, istraživanja su pokazala da je mali broj stranaka koje mogu da pređu cenzus.

Komentarišući najavu da će omladina pokreta "Jedan od pet miliona" izaći na izbore, Dačić je rekao da su reakcije na tu temu dvostruke.

On pozdravlja tu njihovu odluku, ali ističe da to istovremeno znači da je politika bojkota propala.To, ukazuje, govori o tome kolika konfuzija vlada u tim opozicionim redovima.

"Lično mi je drago to što će izaći na izbore, ali to znači jedan potpuni krah politike bojkota od onih koji su gotovo godinu dana ili možda i duže maltretirali Srbiju svojim šetnjama, tokom kojih je bilo i različitih incidenata. Nadam se da će građani sami proceniti da li su možda prevareni", rekao je Dačić.

Bojkot je doživeo krah i pre ove najave, a istovremeno je to i pokazatelj da su oni koji su predvodili narod u tim šetnjama bili malnipulatori.

"Mi smo sad u situaciji da se radujemo kada nam neko izađe na megdan, jer glavna politika opozicije u Srbiji je da pobegnu sa megdana", naveo je Dačić.

#Ivica Dačić

'