AKTUELNO

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je večeras za Tanjug da Pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice, ili ubrzo posle toga.

Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo sastankom i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

-Napravili smo dobar napredak jutros u pravcu potpisivanja Pisma o namerama o saradnji u oblasti zeleznica - rekao jej Grenel.

On je dodao da je diskusija bila veoma konsturktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim temama.

-Radićemo na tome da se Pismo o namerama završi sledece nedelje ili ubrzo posle toga - precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko i-mejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima što su doputovali u Berlin na razgovore.

Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine, nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljajnju avio saobracaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio sastankom.

#Beograd

#Pismo

#Priština

#Ričard Grenel

#izjava

#namere

#železnica

'