AKTUELNO

Voditeljski par jutarnjeg programa "Svitanje", Dajana Paunović i njen dobar prijatelj i kolega Nemanja Velikić, otkrili su šta misle o aktuelnoj Vladi Srbije, o opoziciji, ali i o kolegi Predragu Sarapi.

"Sa ponosom možemo da kažemo da je "Svitanje" prvi i najgledaniji jutarnji program tokom dana vikenda, a nas dvoje smo već gotovo tri godine tandem koji obara sve moguće barijere. Mnogi nas osporavaju, mnogi nas hvale, ali kada ste uspešni, to ide jedno sa drugim. Punimo tvitere, novinske stupce i kažu da je upravo to mera kvaliteta."

Ovako za "Kontraviziju" autora i voditelja Lava Pajkića započinje priču popularni voditeljski par sa ružičaste televizije, Dajana Paunović i Nemanja Velikić, uz koje se Srbija budi već godinama.

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući trenutno angažovanje na televiziji Pink, ali i van nje, Dajana kaže da je posla mnogo, budući da pored "Svitanja" radi i jedan od najgledanijih jutarnjih programa u Srbiji "Novo jutro". Tu je i intenzivna saradnja sa Srpskom naprednom strankom. 

Ona je, kako ističe, jako srećna jer je, učestvujući u programima koje ova stranka organizuje, postala deo istorijskih promena koje se dešavaju u Srbiji. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Bili smo svedoci ratova, sankcija, stradanja, rušenja... To, na sreću, više nije tako. Ova država je sve jača, ekonomski stabilnija, plate i penzije su veće i srećna sam što sam tu gde jesam i što će moje dete rasti u uređenijoj i boljoj državi. Podržavam politiku Aleksandra Vučića i to otvoreno govorim – rekla je i voditeljka, dodajući da je jedan od pokazatelja napretka i razvoj kulture, čemu su dokaz brojni snimljeni filmovi, otvoreni muzeji, prestonica u kojoj je sasvim normalno sresti velika imena svetske kinematografije. Njen stav deli i Nemanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Treba samo malo pogledati oko sebe, biti iskren i zdravorazumski razmišljati, pa će svima biti jasno da idemo nabolje. Neko će reći da ovako govorimo jer radimo na Pinku. To nije tačno, mi zaista ovako mislimo, iskreni smo, a ja sam pravo glasa imala i pre dolaska na Pink. Nisam član SNS, ali zdušno podržavam politiku Aleksandra Vučića i to ne krijem – kaže Paunovićeva. 

Apsolutno se slažem sa Dajanom. Kada je reč o zdravstvu, kojem sam ja najviše posvećen, mogu da kažem da je mnogo novih projekata, akcija besplatnih pregleda za građane, zidaju se bolnice, mnoge su već završene i otvorene, na listi lekova je više inovativne terapije nego ranije, pa je tako na listi čak 25 novih savremenih lekova za retke bolesti. Mislim da, svi oni koji ne vole i kritikuju ovo što se u Srbiji dešava, ne vole sami sebe – kaže Nemanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Sarapa je divan kolega, ali...

Iako odskora sa kolegom Predragom Sarapom vodi "Novo jutro", Dajana, kako kaže, nije izdala svog dugogodišnjeg kolegu Nemanju, i sa njim i dalje vodi "Svitanje" vikendom. - Ovo je prvi jutarnji program, odlično je pozicioniran i zaista nema konkurenciju. Ugostili smo najeminentnije ličnosti, bilo da su iz oblasti kulture, sporta, politke, društva... "Novo jutro" ima neverovatan rejting o kojem ne treba ni govoriti – kaže Dajana i dodaje: - Predrag je divan kolega, ali mi je Nemanja bliži srcu budući da jako dugo sarađujemo – kaže Dajana, nakon čega je od Velikića dobila veliki zagrljaj.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o kritikama dela opozicije, ali i pretnjama koje stižu na račun predsednika Srbije, Velikić kaže da mu je jako žao jer se takvi napadi svode na lični nivo, dok se rezultati napadnutih ne računaju i zanemaruju.

- Imali smo pravo glasa i imaćemo ga ponovo. Ako nešto ne valja, to se menja, a ako je nešto dobro, onda nastavlja da traje. Upravo zato ova vlada i traje ovoliko dugo. Ljude ne možete da prevarite jer i sami vide rezultate: auto-puteve, velelepne trgove, parkove, Božićno seoce i slično. Tu je i veći standard koji ljudi jasno govori da je bolje. Zato je iluzorno uopšte razmatrati to što neko pljuje Lava Pajkića, Aleksandra Vučića ili Nemanju Velikića – kaže voditelj. 

Celu ovonedeljnu epizodu emisije "Kontravizija" pogledajte u nastavku:

#Dajana Paunović

#Kontravizija

#Nemanja Velikić

'