AKTUELNO

Predsednik odbora za preduzetništvo Narodne stranke Vladimir Kovačević bi pre demagoške i licemerne kritike gradske vlasti po pitanju Apoteka Beograd trebalo da se raspita kod predsedavajućeg Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da li je tačno da je u vreme dok je bio gradonačelnik njegova firma dobijala brojne poslove od Apotekarske ustanove Beograd?, navodi u saopštenju zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović.

Da li je tačno da je logotip i promotivne kampanje za Apoteku Beograd radila marketinška firma u vlasništvu tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa i da li je tačno da je Apotekarska ustanova Beograd izdvajala ogromne iznose koji su plaćani Đilasovoj firmi?

Kad sazna odgovore na ova pitanja mogao bi i da pita Dragana Đilasa i Vuka Jeremića kako je sistemski upropaštena, tada u državnom vlasništvu, kompanija Velefarm kojoj su Đilasovi i Jeremićevi direktori nametali inostrane dobavljače da bi potom ti isti ljudi postajali direktori predstavništava inostranih kompanija sa kojima su upropastili tada državni Velefarm, navodi Marjanović.

Samo na primerima Apotekarske ustanove Beograd i Velefarma možemo da vidimo da su gradske institucije za demagoge i licemere iz Saveza za Srbiju uvek bile plen i ništa drugo. A odbor za preduzetništvo Narodne stranke kada se već oglašava mogao bi da objasni kako je Dragan Đilas od preduzetnika sa 74.000 evra,  sa koliko je ušao u politiku, postao prebogati političar sa ličnom imovinom vrednom 25 miliona evra, zaključuje on.

#Radoslav Marjanović

#saopštenje za javnost

'