AKTUELNO

Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića je ocenila da je odlaganje suđenja šestorici optuženih za učestvovanje u ubistvu njenog supruga, skandalozno, ali očekivano, istakavši da Priština pokušava da svali krivicu na srpsku stranu.

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića je odloženo jer optužnica nije prevedena na srpski jezik.

-  Očekivala sam da će ovakve stvari da se dešavaju. Imate te neke Srbe osumnjičene da su nešto uradili, a kada ročište treba da počne dođete do toga da nije prevedena nasrpski jezik. To je strašno, ali mi nije ništa neočekivano. Verujem da ćemo imati još sličnih problema i da je nečiji cilj da se odugovlači i dobije na vremenu – rekla je Ivanović.

Ona je ukazala da su ovih šest osoba osumnjičene da su nekome nešto pomagale, ali da nema nemamo ni ime ubica, niti nalogodavaca. 

- Mislim da je optužnica površna, ne nudi dokaze. To suđenje je pred nama, treba da počne 11. febnruara, pa ćemo videti da li je ovo samo kupovima vremena i pokušaj da Priština plasira neku priču koja joj odgovara – istakla je Ivanović.

Kako je dodala, od početka je namera Prištine da svale krivicu na srpsku stranu i čitave ove dve godine se bave time posredno ili neposredno i to nam daju do znanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- To mi isto nije neočekivano, jer tu priču posmatram mnogo dublje. Žao mi je što i u Srbiji postoji deo javnosti koji podržava nameru Prištine. Smatram da ćemo vremenom doći do pravih informacija i pravih podataka i da će se mnogi stideti kada se istina bude saznala – istakla je Ivanović. 

Prema njenim rečima, interes je svakoga od nas da se počinioci i nalogodavci privedu pravdi. 

- Iz Prištine sam dobila šture informacije. Nije se radilo ozbiljno kako sam očekivala. Ne želim da mislim da neko ima nameru da se igra ovako velikim slučajem i da ubistvo jednog čoveka i tragediju jedne porodice koristi u političke svrhe – kazala je Ivanović.

Milena Ivanović je istakla da bi Oliver dokazao svoju nevinost i urušio kredibilitet svake naredne strane misije na KiM. 

- Ubijen je u trenutku kada je neko shvatio da ipak neće moći da ga optuži nevinog jer su svi dokazi bili na njegovoj strani – istakla je ona i dodala da postoje ljudi koji imaju namere koje nisu časne, ali sam sigurna da ćemo do istine doći. 

Ivanović je govoreći o pomenu koji je održan u Hramu Svetog Save, istakla da je svako ko zaista iskreno poštuje Olivera i želi da se dođe do istine trebao je da dođe tam oi bude uz nju i Bogdana.

- To što su neki drugi odlučili da budu na nekom drugommestu, u nekom drugom trenutku, kada sve saberemo je njihova greška – dodala jeudovica Olivera Ivanovića.  

#Milena Ivanović

'