AKTUELNO

Više članova Demokratske stranke oštro je danas reagovalo na uvredljiv tvit lidera Dveri Boška Obradovića na račun Dragoljuba Mićunovića, zbog njegove ocene da je bojkot izbora besmislena odluka.

Veći broj demokrata smatra da posle toga ili Obradović treba da bude izbačen iz Saveza za Srbiju ili da Dremokratska stranka izađe iz tog Saveza, dok je šef demokrata Zoran Lutovac reagovao samo opaskom da je Obradović uvredio sve demokrate.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović, predsednik Dveri, pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju ili da Demokratska stranka odmah napusti Savez.

- Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj - napisao je Božović reagujući na objavu Boška Obradovića u kojoj je vređao Dragoljuba Mićunovića.

Obradović je, naime, na drustvenim mrežama podelio tekst u kojem se navodi da je Mićunović protiv bojkota, i napisao:

Da li je ovo moguće: od komuniste, "jahanja popova" i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučcihem? Najoblje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima".

Poslanik Radoslav Milojičić Kena takođe zahteva od rukovodstva stranke hitan izlazak iz antievropskog Saveza za Srbiju, u koji, kako je rekao, građani odavno ne veruju.

Radojičić je taj zahtev uputio rukovodstvu DS, kako je rekao za Tanjug, nakon napada Boška Obradovića na jednog od osnivača DS, Dragoljuba Mićunovića, zbog njegove ocene da je bojkot izbora besmislen.

- Napadati čoveka koji se borio protiv Tita, Miloševića, koji je osnivač DS, je skandal i to ga napada onaj koji podržava Hitlerove saradnike - kratko je Milojičić prokomentarisao tvit lidera Dveri Boška Obradovića u kojem vređa Dragoljuba Mićunovića, jer je protiv bojkota izbora.

Poslanica DS Nataša Vučković takođe smatra da se sad pokazuje kao više nego upitno dalje delovanje Demokratske stranke u Savezu za Srbiju, a od Predsedništva stranke očekuje oštru političku reakciju.

Foto: Beta/Miloš Miškov, Twitter.com/Бошко Обрадовић

- Izjava Boška Obradovića dokazuje da Demokratska stranka i Boško Obradović nemaju šta da rade zajedno u politici i dalje delovanje DS u Savezu za Srbiju se zaista pokazuje kao više nego upitno, o čemu su, pre svega poslanici DS, tokom proteklih meseci jako mnogo govorili - rekla je Vučković za Tanjug.

Ona je postavila pitanje stranačkim kolegama kakvu vrstu političke borbe Demokratska stranka može da vodi sa Obradoviću sličnim ljudima.

Na pitanje da li će o tome razgovarati sa predsednikom stranke i šta je dalje u planu, Vučković je odgovorila da od Predsedništva DS zavisi kako će oni reagovati.

- Moje očekivanje je da će ipak i pritisak iz reda članstva i Glavnog odbora DS biti takav da će Predsedništvo morati da ima jednu vrlo oštru političku reakciju, ne samo, izjavu, nego da će morati da podvuče liniju političke sadržine iza ovog delovanja i govora Boška Obradovića - rekla je Vučković.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Vučković je kazala da Obradović ne razume da je profesor Dragoljub Mićunović simbol onoga što je predstavljala Demokratska stranka i što mnogi građani i njeni glasači žele danas da vide.

- Stil, ponašanje i govor, to je nešto što smo mi sa profesorom Mićunovićem i Zoranom Đinđićem uspostavili u Demokratskoj stranci u Srbiji. I kad se taj način delovanja napadne, onda se napada sama suština građanskog političkog delovanja u Srbiji - zaključila je Vučković.

Boško Obradović jednostavno ne može da promeni svoju političku prirodu, ocenjuje bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac povodom tvita Boška Obradovića u kojem je uvredio Dragoljuba Mićunovića, zato što je kazao da je protiv bojkota.

- Ne, nalog mu nije hakovan, nije pisao nepromišljeno, niti u afektu, jednostavno ne može da sakrije svoju političku prirodu! - napisao je Šutanovac na tviteru i dodao da se "možda promeni kad dođe na vlast #boško".

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da je Boško Obradović "uvredio sve demokrate" povodom uvreda upoućenih Dragoljubu Mićunoviću.

- To nije u skladu sa ciljem zbog kojih smo formirali Savez: normalizacija Srbije. Vređanjem prof. Mićunovića uvredili ste sve demokrate - napisao je Lutovac.

Lutovac nije komentarisao stav više članova DS da je Obradović porešao crtu i da ili on treba da bude izbačen iz Saveza za Srbiju ili Demokratska stranka treba da izađe iz tog Saveza.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov reagovala je na tvit Boška Obradovića u kojem je uvredio Dragoljuba Mićunovića, jer je izjavio da je protiv bojkota, poručujući lideru Dveri da je možda bolje da se udruži sa Mišom Vacićem.

Foto: Twitter.com/Aleksandra Jerkovi, Twitter/Бошко Обрадовић

- O čoveku koji se borio za demokratiju u Srbiji kada se to plaćalo glavom ovako govori čovek koji podržava one koji su služili Hitler - napisala je, između ostalog, Jerkov na tviteru.

Jerkov je podelila tvit Boška Obradovića i napisala da zahteva hitnu reakciju demokrata.

Lider Dveri Boško Obradović reagovao je danas, oštro, pa i uvredljivo, na izjavu poslanika i jednog od osnivača Demokratske stranke Dragoljuba Mićunović da je bojkot izbora besmislen, i poručio da bi Mićunović trebalo sam da izađe na izbore da bi se videlo koliku podršku ima.

- Da li je moguće: od komuniste, "jahanja popova" i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima?! - napisao je Obradović na Tviteru.

Mićunović smatra da je bojkot izbora besmislen i da bi jedino mogao da delegitimiše izbore ako na njih ne bi izašlo 50 odsto birača, što se, kako je dodao, neće desiti.

- Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih intitucija, gde je ključan parlament - rekao je Mićunović.

#Boško Obradović

#Dragoljub Mićunović

#pretnje

'