AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, komentarišući konferenciju za novinare Dragana Đilasa, istakao je da tajkuni više ne odlučuju u Srbiji i da se danas pita narod.

Povodom izjave Đilasa će povećati plate u javnom sektoru za ukupno nekih 600 miliona evra, upitao ga je zašto to nije uradio kad je bio na vlasti, na samom čelu "žutog preduzeća".

"Zato što mu je baš toliko, nešto više od 600 miliona evra, bilo potrebno kao zvanični prihod za njegove firme. Imao je čovek prioritete", naveo je Orlić u saopštenju.

Danas Đilas misli, kaže funkcioner SNS, da mu je "lako da laže o povećanju plata", koje su u odnosu na njegovo vreme već značajno popravljene.

"Neka se pohvali prosečnom platom od 329 evra, minimalnom od 140 evra, koju je u Srbiji ostavio, ako sme - da se podseti koliko je 'dostojanstva' bilo u tim primanjima", ističe Orlić.

Kad obećava da će "zaposliti ljude", kako navodi, neka svakom od 500.000 ljudi koje su on i njegov režim ostavili bez posla kaže u lice: nisi ti stvarno bio izbačen na ulicu, sve si to sanjao.

"Neka kaže ljudima čije su porodice ostale bez hleba, deca bez knjiga i perspektive, da će im sve to što je oduzimao sada da im pruži - od njihovih para, jer sada 'garantuje'. Oni jedva čekaju da mu poveruju i ponovo se nađu na ulici", kaže Orlić.

Prema njegovim rečima, preduzeća koja su tajkuni u vreme Đilasa i sličnih "eksperata" oglodali do kostiju "jedva čekaju da im ti isti ponovo pokazuju kako treba da se radi, da na desetine miliona evra ispumpavaju na marketinške usluge, kako ih je samo vrteo Đilas preko svojih firmi po RTS-u i Telekomu".

Navodeći da Đilas kaže da nije bio odgovoran za Republiku, samo za Beograd, Orlić napominje da on misli verovatno da je više uzeo radeći isto sa gradskim ustanovama i preduzećima.

"A da je ojadio i druge, jeste. Inače bi imao možda cenzus bar negde van Beograda, a nema ga nigde", kaže funkcioner SNS.

Prema njegovim rečima, šta narodu treba, Đilasa se tiče taman koliko i sudbina policajca, kog je ostavio bez posla jer se usudio da "njegovom veličanstvu tajkunu - šefu Tadićeve kancelarije - ministru - gradonačelniku", napiše kaznu zbog bahate vožnje.

"Važno je samo šta tajkunima treba: još vlasti i još para? Jer to nikad ne zna za dosta", smatra Orlić.

"Jedino u šta treba verovati Đilasu je kad kaže da bi poništio sve investicije, samo ako mu se ukaže prilika. Stotine fabrika i pogona koje je Srbiji obezbedio Aleksandar Vučić, a koje su donele stotine hiljada novih radnih mesta, Đilasu samo kvare 'statistiku' njegovih neuspeha, nesposobnosti, bahatosti i lopovluka. I zato bi ih najradije sve zatvorio, tu je iskren", naveo je Orlić.

On kaže da narod u ovoj zemlji "jedva čeka da dobije baš njih, njihove prazne priče i stvarnu otimačinu, umesto fabrika, puteva i boljeg standarda koje obezbeđuju Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

"Zna to i Đilas, zato i beži od izbora kao od stvarnog ispitivanja porekla imovine. Međutim, i jednog i drugog će biti, tu tajkuni više ne odlučuju. U Srbiji se danas pita narod", zaključio je funkcioner SNS.

#Vladimir Orlić

#Đilas

'