AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da histerični napadi ljudi iz Saveza za Srbiju na predsednika Aleksandra Vučića još jednom potvrđuju da je namera te interesne grupe da, izazivanjem društvene nestabilnosti, na prepad zaposedne državne funkcije i državnu kasu, iz koje su svojevremeno pograbili sve što se dalo oteti.

"Slaviša Ristić, kao jedan od učesnika najveće otimačine nacionalnog bogatstva u istoriji Srbije, nakon što je pretio predsedniku Vučiću da će proći kao Zoran Đinđić, sada traži i da bude anatemisan, jer on bi da ga kazni i na onom svetu zbog toga što je lopove iz Saveza za Srbiju zaustavio u pljačkanju i haračenju Srba na Kosovu i Metohiji", saopštio je Đurić.

Predsednik Vučić je, ističe on, Srbiju vratio na Kosovu i Metohiju nakon što su je Ristić i njegovi nekadašnji i sadašnji politički partneri odande oterali lopovlukom i kapitulantskim nagodbama sa međunarodnom zajednicom.

"Ristića, dakle, boli što je Srbija povratila svoju čast i što zemlje koje su u vreme njegove vlasti priznale jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, povlače ta priznanja", kazao je Đurić.

Prema njegovim rfečima, Ristić i njemu slični politički marginalci jesu gubitnici tranzicije Srbije od ponižene i poharane zemlje ka uređenoj, demokratskoj i prosperitetnoj državi i otuda je njihovo nezadovoljstvo razumljivo.

"Međutim, građani im nikada neće dozvoliti da se vrate u pljačkaški pohod, a u tome im neće pomoći ni onostrane sile koje prizivaju", naveo je Đurić.

#Marko Đurić

'