AKTUELNO

Poslanik Marijan Rističević, predsednik Narodne seljačke stranke, reagovao je na izjavu Tanje Fajon, poslanika Evropskog parlamenta iz Slovenije, koja je rekla da je zabrinuta zbog najave da se izborni cenzus za raspodelu mandata u Srbiji sa pet odsto snizi na tri odsto.

- Želeo bih kao narodni poslanik i predsednik Narodne seljačke stranke da pitam Tanju Fajon koga ona stvarno predstavlja u Srbiji, da li predstavlja Evropski parlament EU ili političke stranke koje čine SzS, a najbolje rečeno Đilasov biznis u Srbiji? – naveo je Rističević.

Kako je dodao, Tanja Fajon, treba da kaže,  da li joj je cilj da učestvuje u unapređenjuizbornog procesa u Srbiji ili zajedno sa i Đilasom želi, bez izbora, da obori vlast u Srbiji i time ovekoveči njegov biznis.

- Tanja Fajon, kad se već toliko zabrinula za izbore u Srbiji, treba da kaže, kada će Srbi u Sloveniji biti priznati kao nacionalna manjina, budući da su posle Slovenaca najbrojniji, a samim tim kada će dobiti pravo na prirodni izborni prag poput manjina na izborima u Srbiji? – dodao je Rističević.

Prema njegovim rečima, izgleda da je Tanji Fajon od svih Srba jedino stalo do Dragana Đilasa.

Gospođo Fajon da li znate da je u Crnoj Gori, gde Srbi, kao i u Sloveniji, takođe nemaju nikakav status, na samo 500.000 birača, izborni cenzus tri odsto?!

#Marijan Rističević

'