AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Dejana B. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane.

Policija je u Leštanima u jednoj hali pronašla i zaplenila 21 sasušenu biljku marihuane i 19 ovih biljaka u zasadu, kao i prateću opremu za proizvodnju ove opojne droge.

Takođe, pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste pronađena je kutija sa manjom količinom marihuane, kao i dve plastične kese sa ovom opojnom drogom.

Osumnjičenom Dejanu B. je određen pritvor do 30 dana.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tv Pink Printscreen

Nekada je uzgajao šampinjone i bio uspešan u tome.

Dejan dobio je 2011. godine nagradu Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika. Konkretno, za uzgoj šampinjona. Danas je uhapšen zbog sumje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge.

Kako prenose mediji, Dejan se desetak godina bavio proizvodnjom šampinjona. Ovaj posao je preuzeo od svog oca, koji je biznis pokrenuo pre 36 godina.

Foto: Pink.rs

Dejan je je preuzimanjem uveo i novine u ovaj posao. On je napravio plastenike u kojima su uslovi prilagođeni uzgajanju pečuraka. Počeo je sa četiri plastenika, da bi za 4 godine, imao 18. Danas je uhapšen zbog sumnje da se bavio i proizvodnjom droge.

Uhapšeni je dobitnik Nagrade grada Beograda za 2010. godinu u oblasti poljoprivrede, i to u vreme kada je Dragan Đilas, sada jedan od lidera Saveza za Srbiju, obavljao funckciju gradonačelnika Beograda.

#Dragan Đilas

#Hapšenje

'