AKTUELNO

Miša Vacić, lider Srpske desnice, obratio se okupljenim Romima i ostalim Vranjancima ispred novootvorene kancelarije za romska pitanja u Gornjoj čaršiji na početku Dubrovačke ulice, rečima "Bahtali Vasilica".

Vacić je dočekan hlebom i solju, kojim ga je poslužila mlada Romkinja, uz muziku sa nacionalnim srpskim predznakom.

Nekoliko prisutnih Srba odmah je na glas prokomentarisalo da je ovaj folklorno-politički performans Srpske desnice "bočni" udar na Jedinstvenu Srbiju i njenog vranjskog lidera Dejana Manića koji su uvek na izborima računali na romske glasove u Gornjoj Čaršiji.

Vacić je pak nastavio govor u prepoznatljivom stilu začinjenom hvalospevima o "srpsko-romskoj sudbini i zajedništvu".

- Srbi i Romi ili Cigani, što nikako nije ružno, su uvek delili istu sudbinu, proterivali su nas zajedno i ubijali, ali mi imamo suživot sa Romima, jer su uvek bili lojalni Srbiji. Dokaz suživota je i što Srbi na veseljima pevaju romske pesme i što vekovima živimo zajedno. Zato će Romi u Srpskoj Desnici uvek imati velikog zaštitnika - obećao je Vacić.

Pre govora Miše Vacića, okupljenim žiteljima Gornje Čaršije obratio se Borivoje Antić, predsednik Gradskog odbora Srpske desnice u Vranju.

- Uz čestitke svima koji slave sve praznike ovih dana, želim da kažem da se sve veći broj građana obraća Srpskoj desnici u Vranju, jer postižemo dobre rezultate. Ova kancelarija je u stvari informativni centar za romska pitanja, pa pozivamo sve Rome i druge građane da nam se obrate sa svojim problemima, a mi ćemo u skladu sa svojim mogućnostima pomoći koliko je to u našoj mogućnosti - rekao je Antić.

Koordinator u kanecelariji Srpske desnice u Gornjoj Čaršiji Dejan Bajramović, nekadašnji gradski većnik za socijalna pitanja ispred SNS-a, zahvalio se na kraju GrO desnice i čelnicima ove stranke na zalaganju za potrebu otvaranja ove kancelarije i razumevanju za romske probleme.

- U grotlu vulkana rešavaćemo romske probleme - obećao je Bajramović.

Kraj događanja u Gornjoj Čaršiji začinjen je podelom paketića deci romskih porodica koja nikada nisu bila u prilici da dobiju takve poklone.

Zanimljivo je i indikativno da su u Srpskoj desnici viđeni bivši socijalisti, demokrate, PUPS-ovci - dr Čedomir Stanimirović, ranije član DS, SRS i liste "Demokratska za Vranje", Toza Veličković, bivši socijalista i raniji direktor OŠ "Branko Radičević" u Vranju, pa raniji direktor Šeste škole Zdravko Veličković, pa raniji šef Komunalne policije, ali i novopečeni članovi među kojima se isticala Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta i donedavno članica Jedinstvene Srbije.

#Miša Vacić

#Vranje

#čestitka

'