AKTUELNO

Govoreći o rekacijama iz Zagreba na snimanje filma „Dara iz Jasenovca“ istoričar Predrag Marković ističe da je neverovatno koliko oni ne mogu da se suoče sa svojom prošlošću, a nama "izmišljaju grehe iz 1990-tih".

-To sve rade kako bi prikrili činjenicu da je njihova država zasnovana na jednom sumnjivom događaju. Ta Oluja ipak je neka vrsta masovnog zločina – kaže Marković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

-Hrvatska je ta koja je 1990-tih počinila najveći broj zločina na svojoj teritoriji. Faktički je ostvarila Pavelićev cilj, Srbi u Hrvatskoj su svedeni na manji procenat nego što ima Bošnjaka u Srbiji ili Mađara – ispričao je Marković.

Diplomata Zoran Milivojević rekao je da nema nikakvog spora kakva je istorija postojanja Hrvatske države.

Foto: TV Pink Printscreen

-Ono što je problem danas, to je što imamo praktično nastavak te politike i Tuđmanova politika je nastavak te politike NDH u osnovi – ističe Milivojević.

-U osnovnoj težnji da se stvori jedna država na štetu srpskog naroda – dodaje on i podseća da su Srbi 1990. godine imali 12 odsto stanovništva, a sada je to nešto više od tri posto.

Novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić govoreći o knjizi "Genocidium totale: Nezavisna država Hrvatska 1941-1945" Dinka Davidova rekao je da ima dosta novih podataka u ovoj knjizi i dodao da se njegovo istraživanje zasniva na istraživanjima Horvata i Štambuka.

Kako kaže interesantna je bila za izdavanje zbog osam uslova Hrvatske Srbiji, kao i zbog predizborne retorike Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović, koji su zajedno konstatovali da je u ovom trenutku Hrvatska jača od Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

#Hrvatska

#Odnosi

#Srbija

'