AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije osuđuje hapšenje glavnih urednika portala IN4S i Borba Gojka Raičevića Dražena Živkovića i traži da im nadležni sud u Podgorici ukine pritvor i pusti ih na slobodu.

- Obojica su uhapšeni jer su tobože izvršili krivično đelo izazivanja panike i nereda zbog objavlJivanja vijesti da je u Vili Gorica došlo do eksplozije. Uprava policije je demantovala da se desila eksplozija već da se radio elektro kvaru. Dakle, nije bilo nikakvih posledica objavljenog teksta niti je nastupila bilo kakva panika i nered - navodi Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

Linta ističe da je apslolutno jasno da se radi o brutalnom napadu crnogorske vlasti na dva srpska portala s ciljem zastrašivanja njihovih novinara, gušenja medijskih sloboda i slobode izražavanja.

Očigledno je, dodaje, da režimu u Podgorici sve više smeta istinito i profesionalno izveštavanje oba portala o anticivilizacijskom i antipravoslavnom zakonu o slobodi veroispovesti i mirnim, dostojanstvenim i veličanstvenim okupljanjima i protesnim šetnjama velikog broja građana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Linta daje punu podršku redakcijama i novinarima IN4S-a i Borbe da ne podlegnu pristiscima i atmosferi straha koju stvara vlast i da nastave profesionalno i odgovorno da informišu građane.

#IN4S

#Miodrag Linta

'