AKTUELNO

Srbija je ojačala ekonomski i politički jer vodi jednu odgovornu politiku, a prolazak gasovoda ''Turski tok'' kroz teritoriju republike Srbije odlična je vest za sve naše građane, rekli su gosti TV Pink.

Aleksandra Tomić, predsednica skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava rekla je za Pink kako je srpski narod u teškim momentima uvek bio i biće jedinstven.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oko mnogih stvari i sitnica možemo da se svađamo, ali kada dođu stvarno teški trenuci složni smo. Pritisak na Srbe koji žive kao nacionalna manjina u drugim državama je veći upravo zbog toga što je matica Srbija, odnosno Republika Srbija ojačala - naglasila je Tomić.

Kako je on objasnila, Srbija je ojačala ekonomaski i politički jer vodi jednu odgovornu politiku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Juče smo videli da je Srbija jedna od retkih zemalja u regionu koja je doživela veliko poštovanje i od strane gospodina Erdogana i od strane gospodina Putina i od strane gospodina Borisova. To je ono zbog čega mislim da negde još više smetamo svim onima koji žele da razjedine Srbiju - ukazala je Tomić.

Darko Zlojutro, zamenik glavnog i odgovornog urednika portala "Espreso" rekao je da je vest o puštanju u funkciju dela gasovoda ''Turski tok'' sjajna vest koja će se pozitivno odraziti na Srbiju i srpsku ekonomiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Podsetio bih na jednu sjajnu rečenicu pokojnog profesora Predraga Simića ''U Evropskoj uniji su svi protiv Rusije do decembra, i od decembra do marta. Tada vole najviše Rusiju, zbog gasa, zbog grejanja''. Tako da je Evropska unija zavisna od ruskog gasa. Ovo je jedna zaista sjajna vest da će Srbija imati tu energetsku stabilnost pre svega - rekao je Zlojutro.

On je potvrdio kako je energetska bezbednost sada ključna svat i osvrnuo na to da je prolazak gasovoda ''Turski tok'' kroz teritoriju republike Srbije odlična vest za sve građane Srbije.

- Jednostavno svi gledaju svoj interes, zašto onda ne bismo i mi. Zašto onda ne bismo pozdravili jedan ovakav čin. Videli ste juče da je predsednik Vučić rame uz rame sa jednim Putinom, sa jednim Erdoganom i sa jednim Borisovim - zaključio je on.

#Aleksandra Tomić

#Darko Zlojutro

#Novo jutro

'