AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta razgovarao je danas u Beogradu da predsednikom Nove srpske demokratije i jednim od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrijom Mandićem.

Mandić je upoznao Lintu sa planom Demokratskog fronta da se političkim sredstvima spreči otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Naveo je da režim ima sramnu nameru da u Skupštini Crne Gore usvoji anticivilizacijski zakon čiji cilj je oduzimanje hramova i imovine Mitropolije Crnogorsko Primorske i ostalih eparhija, saopašteno je iz Lintinog kabineta.

Linta je dao punu podršku navedenom planu i istakao da vlast u Podgorici kreće "u završni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom", što, kako smatra, proizvodi dodatne tenzije i produbljuje podele u Crnoj Gori i može da ima neslagledive posledice po mir i stabilnost.

"Jasno je da je u pitanju nastavak antisrpske politike režima Mila Đukanovića i jedan u nizu pritisaka na srpski narod u Crnoj Gori, ali i Srbe širom svijeta. Srpski narod u Crnoj Gori treba da nastavi uporno i dosledno borbu za svoja nacionalna i ljudska prava mirnim i nenasilnim sredstvima", navedeno je u saopštenju.

#Miodrag Linta

'