AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas boravak u Albaniji, gde učestvuje na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu".

Predsednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev obišli su jutros Drač, koji je najviše stradao u nedavnom zemljotresu koji je pogodio taj deo zemlje.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Četvorica zvaničnika posetili su područje koje je teško stradalo zbog zemljotresa, a zatim i hotel u kojem su smešteni građani koji su zbog zemljotresa ostali bez svojih domova.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Nakon obilaska, lideri četiri zemlje vraćaju se u Tiranu, gde će se održati susret lidera Zapadnog Balkana, na kojem ovog puta, učestvuje i predsednik Crne Gore.

Taj susret biće nastavljen sastankom sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, nakon kojeg će na konferenciji za medije obavestiti javnost o postignutom dogovoru.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić je, nakon jučerašnjeg sastanka sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, rekao da su u Tirani postignuti konkretni dogovori o saradnji te tri zemlje, kao i da ce sve biti finalizovano do sledeceg susreta, u Beogradu, krajem januara.

"Biće to istorijski susret zbog onoga što ćemo do tada završiti", rekao je Vučić.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

#Aleksandar Vučić

#Drač

#Edi Rama

#Zoran Zaev

'