AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) "bez stida" pokazuju da bi želeli da ugroze i samo održavanje izbora, kao osnovnog oblika demokratskog izražavanja narodne volje, tvrdeći da su svi i sve krivi zbog toga što na njima ne mogu da pobede.

On je tako u saopštenju za javnost reagovao na izjavu jednog od lidera SzS-a Vuka Jeremića povodom treće runde dijaloga vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta koji je, kako su preneli pojedini mediji, rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić "cenjka" sa evropskim parlamentarcima oko izbora i broja članova REM-a.

Đurić je ocenio da su upravo Jeremić i Dragan Đilas najveći izazov za demokratiju u Srbiji i da svojim ponašanjem svakodnevno ugrožavaju neke od fundamentalnih sloboda u Srbiji.

"Ugrožavaju slobodu govora i izveštavanja medija, slobodu kretanja građana i novinara zaposlenih u redakcijama koje ne prihvataju njihov diktat", navodi Đurić u saopštenju.

On predstavnicima SzS-a poručuje da se pomire sa činjenicom da njihov problem nisu ni mediji, ni izborni uslovi, za koje kaže da su neuporedivo bolji nego u vreme dok su oni bili na vlasti.

"Vaš su problem, gospodo, prljave biografije, džepovi puni novca građana Srbije i stranih donatora (katarske pare), za koje mesecima, praktično godinama, odbijate da kažete poreklo i namenu", naveo je Đurić.

Ocenjuje da predstavnici SzS-a nemaju nikakvu viziju ni politiku osim one koja se, dodao je, svodi na arogantno stotinu puta ponovljenu reč "daj, daj, daj..."

"Učinite nešto dobro i za vaše stranke i za demokratiju u Srbiji, ako vam je do nje stalo. Povucite se konačno i dajte šansu drugima da predstavljaju interes i stav (sve manjeg broja) građana okupljenih oko vaše političke opcije", zaključio je Đurić.

#Marko Đurić

#SZS

'