AKTUELNO

Za drugo mesto borili bi se žestoko Saša Janković i Vuk Jeremić.

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić najverovatnije bi pobedio u prvom krugu, kada bi izbori bili održani u sledeću nedelju, pokazuju poslednja istraživanja "Ipsos stratedžik marketinga". Vučić bi osvojio 52,3 odsto glasova.

Prema tim istraživanjima za drugo mesto vodila bi se žestoka borba između Saše Jankovića i Vuka Jeremića.

Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja u toj agenciji Marko Uljarević rekao je za Blic da je Vučićeva pobeda moguća u prvom krugu, dok su Janković i Jeremić izjednačeni, s tim da Janković stoji za nijansu bolje od Jeremića. Janković bi, prema tom istraživanju, osvojio 13,9 odsto, dok bi za Jeremića glasalo 13,3 odsto birača.

Uljarević kaže da je ostalo još najmanje mesec dana kampanje, te da dosta toga može da se promeni. Prema istraživanju, na četvrtom mestu je predsednički kandidat SRS Vojislav Šešelj (11 odsto), a na petom predsednički kandidat Dveri Boško Obradović (3,7).

Kako je naveo Uljarević nije nemoguće da Šešelj bolje realizuje svoj potencijal jer je stranački utemeljen, za razliku od Jankovića i Jeremića kojima infrastrukturu pozajmljuju neke tuđe partije. Uljarević kaže da treba sačekati da li će DJB imati svog kandidata ili će podržati nekog od onih koji su najavili kandidature, te da se još ne zna da li će mozda u izbornu trku za predsednika Srbije ući lideri LSV i LDP, Nenad Čanak i Čedomir Jovanović.

Istraživanje je pokazalo da bi Čedomir Jovanović osvojio 2,4 odsto, a Nenad Čanak 1,7 odsto. Prema tom istraživanju, predsednički kandidat DSS Aleksandar Popović osvojio bi 0, 8 odsto, koliko i predsednički kandidat i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Uljarević je rekao da će se na predsedničkim izborima zapravo voditi borba za novog lidera opozicije.

#Aleksandar Vučić

#Istraživanje

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'