AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je na uvrede koje su lider SzS Dragan Đilas i njegovi saborci uputili Šveđanima, ocenivši da je Đilas štetočina, koja svojim postupcima pokazuje da ne poštuje ni jednu evropsku i civilizacijsku vrednost.

- Dragan Đilas se kandidovao za glavnu ulogu u nekoj domaćoj verziji filma “Glupan i tupan” sa tim što ima kapacitet za obe uloge. Svojim glupim i zlim napadom izazvao je reakciju Ambasade Kraljevine Švedske u Republici Srbiji. Štetočina - napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Kako je dodao, Đilasu ništa ne vredi što se pretvarao, na tarzanskom engleskom, u Evropskom parlamentu kada svaki dan nekim činom pokaže da je bahati siledžija koji ne poštuje ni jednu evropsku i civilizacijsku vrednost.

Naime, prvo je lider SzS Dragan Đilas na društvenoj mreži Tviter ironično napisao da prikaz nije šala, a zatim je njegova Vesna Pešić počela sa uvredama i nazvala je Šveđane seljačinama.

- Recimo pravo drugih, nama prijateljskih zemalja, da nam pokažu svoju kulturu, istoriju i tradiciju i da sa nama slave svoje praznike. To je evropski Beograd kakav mi želimo, a koji Đilas napada - istakao je Vesić.

Povodom švedskog zimskog praznika fasada zgrade Gradske skupštine u Beogradu bila je oslikana digitalnim prikazom što je zasmetalo delu opozicije okupljene u SzS te su uputili uvrede Šveđanima.

Na Đilasov neprimeren komentar, reagovala i ambasada Švetske.

- Poštovani, žao nam je što vam se nije dopala naša projekcija prilikom proslave Svete,Lucije ( u saradnji sa Beogradom), bilo je raznih grafičkih prikaza zimskih,tema i neke varijante su verovatno bile lepše od drugih - odgovorili su Đilasu putem Tviter naloga amabasade.

Foto: Privatna arhiva

Evo kako je izgledao digitalni prikaz na Skupštini grada Beograda povodom švedskog praznika Sveta Lucija:

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Video: Privatna arhiva

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'