AKTUELNO

Gradonačelnik Atine Kostas Bakojani uručio je danas Zlatnu medalju za zasluge Atine predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je tom prilikom istakao da je medalja za njega velika čast.

Bakojani je istakao da je Zlatna medalja, koju je dodelio predsedniku Srbije, priznanje za doprinos velikom prijateljstvu koji povezuje srpski i grčki narod, kao i znak poštovanja prema njegovoj ličnosti.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je poručio da je odlikovanje velika čast za Srbiju i njega lično, ali i ogromna obaveza i podstrek za rad na daljem unapređenju dobrih, ali pre svega, bratskih odnosa dve zemlje i dva naroda.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Obično, dragi Kosta, ljudi kažu da kada neko počne da dobija ordenje i nagrade, da mu se bliži penzija. Ja sam posebno srećan i počastvovan što sam ovde – kazao je Vučić i dodao:

Naši narodi su bliski još od srednjeg veka. Sveta gora Atos bila je važna je za nas. U oba Balkanska rata bili smo najbliži saradnici. Da nije bilo Grčke, nestala bi srpska država u Prvom svetskom ratu. Tokom Drugog svetskog rata jednako smo stradali boreći se protiv fašizma, naši narodi su se junački borili. Grčki narod je bio i uz Srbiju tokom bombardovanja .

Pre sastanka sa gradonačelnikom Atine, Vučić je danas, prvog dana posete Grčkoj, razgovarao sa predsednikom Prokopisom Pavlopulosom, a tom prilikom je održan i plenarni sastanak delegacija dve zemlje.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija i Grčka biti zajedno i u dobru i u zlu.

- Srbija i Grčka i u dobru i u zlu biće zajedno, a ovu medalju shvatam kao dodatnu obavezu za Republiku Srbiju i za sebe, da učinimo sve što možemo da naše ekonomske odnose i kulturne odnose i sveukupune odnose dalje unapređujemo - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

#Aleksandar Vučić

'