AKTUELNO

Direktorka TV Pink 3 podsetila je da je od 2008. do 2012. postojala tzv. ekonomska cenzura medija, odnosno da je opozicionim medijima, kojih je bilo samo dva, uskraćivan priliv novca od marketinga. Ističe i da opozicija danas ima mnogo više svojih medija nego što ih je nekadašnja opozicija imala.

Podsećam one koji se danas bune da ih nema dovoljno u medijima, da smo od 2008. do 2012. godine imali jednu radio stanicu i jedan nedeljnik u kojima je tadašnja opozicija mogla da dođe do izražaja, kaže Ksenija Vučić, direktor Pink 3, gostujući u emsiji "Kontravizija".

Dodaje da je tadašnja opozicija uvela tzv. ekonomsku cenzuru opozicionih medija, što je značilo da je velikim kompanijama bilo zabranjeno da se preko ovih medija reklamiraju.

- Radio "Fokus" na kojem sam ja radila, finansirao se od malih perionica, picerija iz komšiluka i slično. Uspevali smo da od tog novca platimo osnovne potrebe, ali ne i honorare. Možda smo baš zato i radili punog srca – priseća se Vučićeva, dodajući da opozicija danas ima mnogo više svojih medija nego što ih je nekadašnja opozicija imala.

Dodaje da je emisija "Pravac" koja se već pet godina emituje na Pink 3, imala mogućnost do pre nekoliko godina da ugosti i opozicione poslanike u Skupštini, ali da kao da im je jednog trenutka neko zabranio da dolaze. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Prvo su počeli sa raznim izgovorima, da bi na kraju prestali da nam se javljaju na telefon – kaže ona i dodaje joj je "najslađe" kada opozicioni predstavnici sa ekrana Javnog servisa izgovore da nisu dovoljno zastupljeni u medijima.  

Komentarišući skandaloznu naslovnu stranu NIN-a na kojoj je snajper uperen u predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ona kaže da ovakve naslovnice najviše govore o njima samima. 

- Kao da su je posvetili sebi i tome kakvi su oni u suštini: agresivni, bezobrazni i bez ideje jer, da imaju ideju, borili bi se idejom, a ne agresijom – kaže Vučićeva, dodajući da je verovatno najbolji način borbe protiv agresije i bezobrazluka raditi svoj posao.

Ocenjuje da se upravo to i radi u Srbiji: otvaraju se muzeji i grade se putevi, dok sa druge strane stoje ljudi kojima su najvažniji procenti i to koliko novca im odlazi u džepove.

- Narod to ume da vrlo dobro oceni i izvaga, pa će se sve najbolje videti na izborima - zaključuje ona.

Celu ovonedeljnu epizodu emisije "Kontravizija" pogledajte u nastavku:

#Kontravizija

#Ksenija Vučić

'