AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda Radoslav Marjanović izjavio je danas da je potpredsednik Narodne stranke "Nikola Jovanović još jednom pokazao elementarno neznanje, potpuno neutemeljeno kritikujući Zakon o posebnim postupcima za kapitalne projekte".

- Cilj zakona je ubrzavanje procedura i skraćivanje postupaka prilikom pripreme velikih kapitalnih projekata koji su važni za razvoj i unapređenje kvaliteta života građana Srbije i Beograda. Da je neko hteo da izbegne tender menjao bi Zakon o javno-privatnom partnerstvu, a ne Zakon o posebnim postupcima za kapitalne projekte koji imaju sve razvijene zemlje - naveo je Marjanović u saopštenju za javnost.

On je dodao da podsećam Jovanovića da je "njegov šef, najgori gradonačelnik u istoriji Beograda Dragan Đilas, prvi put Beograđanima obećao metro 2008. godine i da dok je bio gradonačelnik nije bio sposoban ni da pripremi plansku dokumentaciju za izgradnju metroa, a kamoli da započne izgradnju metroa".

- Histerični napadi Nikole Jovanovića i Dragana Đilasa na gradsku vlast zbog metroa pokazuju da ih boli to što će vlast Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke izgraditi metro u Beogradu koji smo obećali građanima - zaključio je Marjanović.

Šef odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda i potpredsednik NS-a Nikola Jovanović izjavio je da je Predlog zakona o posebnim postupcima za kapitalne projekte štetan i da je njegov prevashodni cilj "izbegavanje tendera za beogradski metro".

On je ocenio da se ovim predlogom zakona "ukidaju tenderi i za velike projekte", i to u svim fazama, i realizuju se "bez javnog nadmetanja i omogućavanja slobodne konkurencije".

#Radoslav Marjanović

#SNS

'