AKTUELNO

Govoreći o aferi sa ruskim obaveštajcem u Srbiji, odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Boris Vuković smatra da to ne može proći nekažnjeno, kao i da je ta afera pokazatelj kako žele da nas odvoje od Rusije.

- Mi smo danas objavili jednu novu informaciju o celom slučaju špijunske afere koja,je obelodanjena i u kojoj se vidi da je u centru pažnje ruski agent i onaj naš,penzionisani pukovnik - rekao je Vuković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

-Sada i dalje pratimo tu priču i ceo taj tok događaja. Sada, posle svega ovoga ovo ne može proći nekažnjeno i mislim da ruska služba priprema sve dokaze - rekao je Vuković i podsetivši da je čak i predsednik Vučić rekao da postoje velike aktivnosti inostranih agenata u zemlji, najviše iz regiona, ali i inostranstva, zapadnih službi...

Kako je istakao, sada je ta nova informacija spisak gde se čak otkriva da su pojedini ljudi koji rade za zapadne službe visko pozicionirani u našoj zemlji.

-Mislim da velike sile ovde na Balkanu, svaka od njih želi da ostvari svoj uticaj i ova afera je još jedan pokazatelj kako raznoraznim igrama žele da nas odvoje od Rusije - kaže Vuković, dodajući da ma koliko god pokušavali da ostanemo prijatelji i sa Kinom i sa Rusijom, i sa Amerikom, na svaki način nas odvlače i da svako vuče na svoju stranu.

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da mi ovde olako to nazivamo špijunskom aferom, kao i da mi zapravo ne znamo šta se desilo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi ne možemo službenika ruske ambasade da nazivamo agentom, ne znamo ko je sa naše strane, do sada ta osoba nije uhapšena, nije procesuirana, ne znamo da li je to naš potpukovnik, da li je u penziji, nije u penziji, kako god bilo iz svega zaključujemo da je to sad privatno lice - kaže Anđelković.

Kako kaže, ako je pripadnik neke ambasade, imao neku transkaciju sa privatnim licem to mi ne znamo šta je, da li je to kupoprodaja nečega, da li je neka druga vrsta poslovne kombinacije, a ako je to bilo između nekoga ko je srpski državni službenik i pripadnika neke strane službe to bi mogla da bude špijunaža.

-Niko ko je profesionalac ne bi brojao novac u kolima, pred kamerom - ocenjuje Anđelković.

-Sve u svemu ovo je bila nameštaljka za pripadnika ruske ambasade, službenika ruske,ambasade, ko iza toga stoji videćemo, ja bih voleo da ta osoba bude privedena,,da se stvar razjasni, a svakako to ne možemo da nazivamo špijunskom aferom, jer,ne znamo do kraja šta je - zaključio je on.

#Afera

#Špijunaža

'