AKTUELNO

Državni organi moraju da reaguju na stvaranje atmosfere nasilja u društvu rekla je Predsednica skupštinskog odbora za finansije za republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Aleksandra Tomić, gostujući na TV Pink.

Aleksandra Tomić je ukazala da ne prestaje kampanja kojom se poziva na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo to imali prilike da vidimo i preključe kada je izašla naslovnica NIN-a. Tu se ta priča nije zaustavila, pa smo dan posle imali dnevni list ''Danas'' koji je na naslovnoj strani nacrtao direktno metu predsedniku Srbije - kazala je Tomić.

Prema njenim rečima, mi ne možemo da stojimo mirno i da gledamo kampanju koja promoviše nasilje u društvu.

- Ova kampanje ne promoviše samo napad na Aleksandra Vučića, već i na sve građane Srbije, i na budućnost naše države - rekla je Tomić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je ona objasnila državni organi moraju da reaguju na stvaranje ovakve atmosfere nasilja u društvu.

- Očito je da su napadi na Aleksandra Vučića, na njegovu porodicu, izmišljanje nekih fiktivnih afera i promocija nasilja u društvu deo plana od koga se ne odustaje - rekla je Tomić i dodala da je to kao sporadičnu posledicu ima napade na zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića.

Direktor Srpskog Telegrafa, Saša Milovanović rekao je da je dodao da je svima bilo jasno sta je bila ideja naslovnih strana NIN-a i Danas-a.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam baš juče gledao Ćulibrka šta priča, kakva su to objašnjenja za naslovnu stranu. Pošto sam i sam novinar 25 godina i urednik dugo godina znam kako se proizvode novine, kako se priprema naslovna strana - rekao je Milovnaović i dodao da su priče Milana Ćulibrka, glavnog urednika NIN-a smešne.

Kako je on ukazao, sve što Milan Ćulibrk priča je ''jedna bolesna laž''.

- Kad su te svi videli šta si uradio u svemu, pa prva stvar je da kažeš ''Izvinite, pogrešio sam'' - rekao je Milovanaović i dodao da je to najjadnije u svemu.

On je objasnio da misli da je naslovnica nedeljnika NIN-a na kojoj je u predsednika Srbije Aleksandra Vučića uperen snajper bila planirana.

- Milsim da je 90 odsto građana osudilo ovu i tu naslovnu stranu i ovu drugu koja pokušava da pere ovu drugu sa karikarurom - rekao je Milovanović u dodao da je suština svake naslovne strane da se pošalje najjača poruka.

#Aleksandar Vučić

#Novo jutro

'