AKTUELNO

Unutrašnje prilike u Srbiji, kao i na relaciji Beograd-Priština, povezujem sa centrima koji upravljaju sa tim stvarima, koristeći naše opozicione strukture, a što pokazuju i sramne naslovne strane koje možemo videti ovih dana, rekao je za Novo jutro televizije Pink Nebojša Čović, nekadašnji šef Koordinacionog tela za KiM.

Komentarišući to što bi Aljbin Kurti i Isa Mustafa, sutra trebalo da potpišu koaliciona sporazum i da intenzivno krenu u procedure formiranja Vlade, Čović je istakao da nije siguran da će to tako lako da ide.

Kako kaže, neverovatna je cela ta priča i konstrukcije oko brojanja glasova i dodaje da je očigledno kupljeno vreme.

“Međunarodni faktor nije oduševljen što će Kurti možda postati predsednik Vlade. Očigledno je da se radi o čoveku koji ima anarhističke metode. Da li je on šansa, ne znam, ali je evidentno da je anarhista”, rekao je Čović, i dodao da su njegove poruke krajnje ekstremne i pozivaju na pravljenje još većih problema.

“Mislim da će se u toku sledeće nedelje dogoditi jedan značajan događaj, to je Minhenska konferencija bezbednosti, kojom predsedava, nama dobro poznati Išinger. Koliko imam informacija, velika je planika što taj projekat nezavisnog Kosova je u slobodnom padu i što nema ostvarivanja planova koji su bili zacrtani”, rekao je Čović.

Kako ističe, misli da se to odražava na opšte prilike u region, i dodaje da sve više počinje da se odražava i na naše unutrašnje prilike.

Foto: TV Pink Printscreen

 “Mi smo već u interesantnom periodu, predizbornom, tako da naše unutrašnje prilike povezujem sa centrima koji upravljaju sa tim stvarima, koristeći naše opozicione strukture. To pokazuju i sramne naslovne strane koje možemo videti ovih dana”, rekao je Čović.

On je podsetio da, kada je potpisan Briselski sporazum, i naši unutrašnji politički elementi su to hvalili.

 “Naše namere su se pokazale časne i sprovodili smo sve članove koji stoje u sporazumu, išli smo zdravom logikom da će međunarodna zajednica pomoći da se sve odradi po protokolu. Naša strana je uradila sve što je bilo potrebno, a Albanska strana nikada ništa nije uradila”, rekao je Čović.

Kako kaže, pošto tehnologija brzinske prevare Srbije nije uspela, sada kreću centri koji pokušavaju da diskredituju i destabilizuju politiku Srbije.

 “Ne znam ni jednom političara niti novinara koji ne bi razumeo naslovnu stranu NIN-a, a onda imam oi naslovnicu Danas-a, pitanje je gde se putuje na taj način, kuda se ide, to je proizvodnja ambijenta gde bi ovo trebalo da postane normalno. Mada, ne verujem da bi bilo ko imao petlju da pusti ovakve naslovnice, da određeni centri nisu dali zeleno svetlo”, rekao je Čović.

Kako kaže, napad na predsednika bilo koje države, objašnjava, nije slučajan.

#Nebojša Čović

'