AKTUELNO

Naslovne strane NIN-a i Danas-a koje otvoreno pozivaju na ubistvo predsednika Srbije su kulminacija napada Dragana Đilasa na političke protivnike i političke institucije, rekao je Goran Vesić, Zamenik gradonačelnika Beograda, gostujući na TV Pink.

Pre nekoliko dana javnost u Srbiji iznenadila je naslovna strana NIN-a na kojoj je u predsednika Srbije Aleksandra Vučića upereno vatreno oružje. Danas je šok i nevericu izazvala naslovna strana dnevnog lista ''Danas'' na kojoj se nalazi karikatura predsednika Aleksandra Vučića na čijim je grudima nacrnata meta u koju je uperen snajper.

Goran Vesić rekao je da je naslovna strana NIN-a pretnja ubistvom upućena predsedniku Aleksandru Vučiću.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada sam video jutrašnju naslovnu stranu Danas-a o odlučio sam da donesem i ovaj NIN jer narod mora da vidi kako to izgleda i kako oni jedni od drugih prepisuju - kazao je Vesić.

Kako je on objasnio, ovo je medijska kampanja koju organizuje Dragan Đilas koji direktno uređuje i odlučuje o tome šta će biti u dnevnom listu Danas.

Foto: TV Pink Printscreen

- On odlučuje ko će biti targetovan, ko će biti napadnut. To je medijska kampanja koja se vodi, koja priprema i poziv za ubistvo predsednika Vučića - rekao je Vesić i ukazao da je to jedina politika Dragana Đilasa.

Vesić je upozorio da Dragan Đilas i njegov opozicioni savez ne znaju da odgovore ni kako bi povećali plate, ni da li će dovesti nove investicije, da nemaju ni plan za Kosovo, kao i za buduće odnose Srbije sa Rusijom i Evropskom unijom.

- Oni ne znaju ništa, a njihova jedina politika je poziv na ubistvo Vučića. To je jedino što Dragan Đilas radi, a kao što vidite na ulicama Beograda on to radi kontinuirano - ukazao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je objasnio da su napadi Dragana Đilasa na političke protivnike i političke institucije hajkama i spaljivanjem knjiga kulminirali na naslovnim stranama NIN-a i Danas-a kojima se otvoreno poziva na ubistvo predsednika Srbije.

- Nijedan normalan list ne bi objavio ovakvu karikaturu. Uredništvo tog lista bi odbilo da objavi takvu karikaturu. Očigledno u Srbiji Đilas misli da preko svojih medija, koje on kontroliše, može da vodi tu politiku hajke protiv Vučića - rekao je Vesić objasnivši da Dragan Đilas želi da eliminiše Aleksandra Vučića pošto mu je on noćna mora.

Kako je on upozorio, ovo ga podseća na medijsku pripremu ubistva Zorana Đinđića, jer se, kako kaže, iste stvari koje su se dešavale tada, dešavaju i danas.

Foto: TV Pink Printscreen

- U zemlji u kojoj je ubijen premijer, u zemlji u kojoj su stotine hiljada ljudi stradale u građanskim ratovima, pozivati na ubistvo znači da Đilas nema nikakve ograde kada je u pitanju njegov dolazak na vlast - ukazao je vesić i dodao da se svakih nekoliko meseci plasira nova laž o porodici predsednika Vučića.

Vesić je naveo da u Srbiji sloboda medija postoji, jer kako je objansio ''da slobode medija nema, ne bi oni mogli da objavljuju ovakve stvari''.

- Vi imate jednu histeričnu grupu okupljenu oko Dragana Đilasa. Tu su vam i oni novinari Ivan Ivanović, Vojtehovska, koji su Đilasovi najbliži saradnuici. Kada pogledate njihovo ponašanje, videćete da je to ponašanje poslednjeg dripca na ulici - zaključio je Vesić.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'