AKTUELNO

Državni sekretar u ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajević komentarišući naslovnu stranu dnevnog lista „Danas“ da je naslovna strana NIN-a probudila „mračne umove“ ocenio je da je teško reći na koga se to odnosi.

Posle vešala, fantomki, testera i sada snajpera, Gajević se zapitao koji je sledeći korak i rekao da se nada da do tog sledećeg koraka neće doći i da je ovo jedna opomena svima koji rade u novinama i medijima šta valja činiti.

Govoreći o spornoj fotografiji koja se našla na naslovnici NIN-a i o tome da je ona „prekrojena“, Gajević ističe da reakcija dobrog dela opozicije najbolje govori o tom slučaju.

Foto: TV Pink Printscreen

-Povlačenje naslovne strane i to vrlo slikovito govori o tom slučaju. Što se prekrajanja same slike tiče mislim da je jasno i amateru, a ne profesionalcu dovoljno da je vidi pa da vidi vrlo neveštu montažu koja je pokušana da se podmetne agenciji Tanjug, međutim, ona potpuno drugačije izgleda – kaže on, dodajući da je to nedopustivo.

- Kada smo mi videli dan ranije tu naslovnu stranu, stvarno je bilo i mučno to pogledati. rekao je Dražen Ostojić, urednik u Srpskom telegrafu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svega i svačega smo se nagledali od kad postoji Srpski telegraf, ali kada smi to videli svi smo se šokirali – istakao je Ostojić, dodajući da je očekivano i bilo da se povuče ta naslovna strana.

Kako je naglasio, nigde nije čuo zašto je glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk izabrao baš tu fotografiju, bez obzira i da jeste takav kadar, zašto je taj kadar na naslovnoj strani NIN-a, to nije objasnio.

- Prebacivao je tezu da je to Tanjugova fotografija ali nije objasnio šta znači ta fotografija sa snajperom uperenim u predsednika na nalosvnoj strani NIN-a – ističe on.

#NASLOVNA

#NIN

'