AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je danas u Urgentnom centru člana SNS i člana Gradskog veća Beograda Gavrila Kovačevića, koji je pretučen jutros oko 07.45 časova.

U Urgentnom centru u poseti članu SNS i članu Gradskog veća Beograda Gavrilu Kovačeviću, koji je zverski pretučen bejzbol palicama ispred zgrade u kojoj živi sa porodicom. Pozivam nadležne organe da u najskorijem roku učine sve kako bi pronašli izvršioce i nalogodavce ovog monstruoznog čina, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Vesić je novinarima rekao da su članovi SNS u Skupštini grada Beograda šokirani, kako je naveo, brutalnim prebijanjem Kovačevića, koje se desilo jutros ispred njegove zgrade u Zemunu.

-Kovačević je jedan od najboljih članova Gradskog veća, čovek koji je dao veliki doprinos konsolidaciji gradskog budžeta i u tome da Grad ima dovoljno novca da može da finansira projekte koji su neophodni za njegov dalji razvoj i građane. Nikada nije propustio nijednu sednicu Veća, veoma je odgovoran i odaziva se na svaki poziv građana da im pomogne - naveo je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Zato su, dodao je, još više šokirani time da je upravo Kovačević bio meta napada. Vesić je rekao da ne želi da prejudicira šta može da bude motiv napada i dodao da očekuje da policija hitno pronađe počinioce napada i ko ga je naručio jer, kako kaže, očigledno postoji inspirator ovog zločina. Kako je rekao, ono što je indikativno to je da se "ovaj bezumni čin" dogodio posle nedelja i meseci pozivanja na nasilje i netoleranciju u našem društvu.

-Ne prođe dan da se ne poziva na nasilje i očigledno je ovo samo još jedan delić te ružne atmosfere koja se stvara u našem društvu. Ne prejudiciramo ništa. Nadamo se da ovaj zločin nije politički motivisan i očekujemo da policija pronađe krivce i privede ih pravdi i tada ćemo moći da kažemo nešto više, a do tada stojimo uz našeg kolegu i pomoćićemo, i opština Zemun i Grad Beograd, da se naš kolega što pre vrati na posao i nastavi da radi za građane - rekao je Vesić.

On je pokazao fotografije povređenog Kovačevića koje, dodao je, pokazuju na šta danas liči Srbija i kako se stvara atmosfera netolerancije u našem društvu.

-To je nešto što svi ljudi treba da zapamte jer ovo ne sme da se dešava - poručio je Vesić.

U poseti Kovačeviću, bili su Zoran Radojičić, gradonačelnik, Dejan Matić, predsednik opštine Zemun, Aleksandar Marković, pomoćnik gradonačelnika i Sandra Pantelić načelnica Gradske uprave Grada Beograda.

#Bolnica

#Goran Vesić

#Poseta

'