AKTUELNO

Pitanje je ko želi i zbog čega da uzdrma dobre odnose Srbije i Rusije pa namešta ovakvu aferu, saglasni su sagovornici TV Pink.

BIA je potvrdila autentičnost snimka na kojem pripadnik GRU u Beogradu daje novac navodno jednom srpskom oficiru, čiji identitet je i dalje nepoznat. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zabrinut za aktuelnu situaciju, zakazao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za danas. 

Milan Lađević, glavni urednik Srpskog telegrafa, kaže za Novo jutro TV Pink da je Srbija vojno neutralna zemlja i da je njen cilj da ima dobre odnose sa svima u svetu, ali kako kaže, neko želi da taj njen ugled naruši.

Foto: TV Pink Printscreen

- Došli smo u situaciju gde gledamo snimak da ruski obaveštajac podmićuje, pretpostavljamo srpskog zvaničnika, i to može ozbiljno da pogorša odnose između Srbije i Rusije. Vučić je više puta isticao da je Srbija neutralna zemlja i da treba da ima prijatelje i na istoku i na zapadu. Ona neguje odnose i sa Rusijom, ali i sa zapadnim zemljama – kazao je Lađević koji je istakao da su se ovakve stvari uvek dešavale kroz istoriju.

- Očigledno svi smatraju da mi treba da pripadnemo nekome i zbog toga se sve ovo dešava. Pitanje je da li je zapad pustio ovaj video da bi uzdrmao odnose Srbije i Rusije? Ono što je još bitnije je za koga su te pare bile namenjene i šta je taj ruski agent hteo da kupi – naglasio je.

Dragan Vujičić, novinar Večernjih novosti, kaže da ciljevi za afere su različiti ,,najviše zbog različitih interesa, pa je pitanje kakav je interes u pitanju kod ovog slučaja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imali smo tri afere u roku od mesec i po dana. Ovaj video je obajvio bugarski novinar, a mi se nekada šalimo u redakciji da čim se upali novogodišnja rasveta u Beogradu, Bugari navale ovde – rekao je Vujičić, dodajući da je svakako pravo pitanje kome je namenjen taj novac.

#Aleksandar Vučić

#Rusija

#Srbija

'