AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić negirao je navode šefa odborničke grupe SzS u Skupštini grada Nikole Jovanovića koji se odnose na gradski budžet za narednu godinu tvrdeći da će opštine imati viće novca nego 2019, a ne manje kako je rekao Jovanović.

Izbegavam da koristim teške reči, ali kada je u pitanju Nikola Jovanović tada zaista moram da kažem da je ovaj čovek ili GLUP ili da NIŠTA NE ZNA, napisao je Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Dakle, budžet Grada Beograda za 2020. godinu iznosiće 143 milijardi dinara ili 1.2 milijardi evra. Zaduženje Grada Beograda na kraju sledeće godine, uz dva nova kredita od 35 miliona evra za kanalizaciju na levoj obali Dunava i 31 miliona evra za kupovinu autobusa, iznosiće 353 miliona evra, naglašava Vesić.

U vreme kada je Jovanovićev gazda Đilas vladao Beogradom budžet je iznosio 565 miliona evra, a zaduženje grada je iznosilo 1.2 milijardi evra. Dakle da bi Jovanović ovo razumeo ne treba mnogo pameti .Ali idemo dalje. Da Jovanović nije glup i da dolazi na sednice Skupštine grada znao bi da je Grad Beograd preuzeo mnogo troškova koje su do sada plaćale opštine - troškove struje, pravobranilaštva, troškove prevoza dece sa posebnim potrebama, troškove tekućeg održavanja obdaništa..., ističe zamenik gradonačelnika.

Sve to plaća u 2020. godini Grad Beograd, a u 2019. su plaćale gradske opštine. Visina tih troškova koje će Grad plaćati u 2020. godini je 1.2 milijardi dinara. To znači da će gradske opštine imati isti okvir novca kao u 2019. godini, ali će imati suštinski više 1.2 milijardi dinara, jer ne plaćaju mnoge troškove koje će plaćati Grad. Da bi se sve ovo razumeo Jovanoviću ne treba mnogo pameti. Samo da malo dolazi na sednice Skupštine grada, da pita kada nešto ne zna i da se svi nadamo da će moći sve to da razume, zaključuje Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#Nikola Jovanović

'