AKTUELNO

Majka radnika „Krušika“ Aleksandra Obradovića, koji je osumnjičen da je iznosio poverljive podatke iz ovog državnog preduzeća, od 2017. radi za privatnu firmu „CPR Impeks“, u vlasništvu Petra Crnogorca, direktnog konkurenta preduzeću GIM, pokazuju dokument.

Naime, prema dokumentima do kojeg je došao Kurir, GIM i „CPR Impeks“ su poslovni partneri „Krušika“, pa je indikativno da Obradović optužuje GIM da po povlašćenim cenama kupuje oružje od „Krušika“ dok mu majka Milijana Obradović radi za direktnu konkurenciju.

Izvor ovog lista tvrdi da je „CPR Impeks“ samo dve nedelje pre izbijanja afere u kojoj je Obradović priveden pod sumnjom da je od 2014. neovlašćeno iznoio poverljive podatke iz Krušika pokušao da zamaskira ulogu majke u poslovanju te privatne firme.

"Miljana je bila u samom vrhu firme „CPR Impeks“, jer je bila organizator knjigovodstvenih poslova. Međutim 29. avgusta ove godine, naprasno je spuštena na poziciju običnog računovođe. Pretpostavlja se da su time hteli da u javnosti prikažu kako ona nije neki bitan faktor u firmi. Inače, pošto je u Krušiku smenjena sa mesta direktora ekonomsko-finansijskog sektora, ubrzo je otišla u penziju, a potom se zaposlila kod Crnogorca. Sina Aleksandra je ona zaposlila u Krušiku gde je on i ostao da radi."

Inače, vlasnik i direktor „CPR Impeks“ Petar Crnogorac sin je Svetozara Crnogorca jednog od direktora u Zastava oružju.

U julu 2014. bio je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju tendera za prodaju oružja Vojske Srbije.,Tehno remont, ćerka firma „CPR Impeksa“ bila je pod istragom Ujedinjenih nacija, jer se sumnjalo da je učestvovala u snabdevanju islamista u Libiji.

Posebno Tužilaštvo za visoki tehnološki kriminal saopštilo je da je istraga usmerena ka radnjama koje je Obradović vršio do dana pokretanja postupka, odnosno da je neovlašćeno zbog ličnog interesa iznosio poverljive podatke iz Krušika.

Kurir kao poslebnu zanimljivost ističe da je Obradović u intervju za N1 prećutao gde mu radi majka. On je navodio firme koje posluju sa Krušikom po privilegovanim cenama, ali je izostavio „CPR Impeks“ i činjenicu da mu majka radi tri godine kod privatnog trgovca oružjem.

Marko Matić iz Medijske mreže Antidot, smatra da postoji sasvim dovoljno razloga da Obradović bude diskreditovan kao uzbunjivač, jer je prekršio zakonsku proceduru, potom uhvaćen u nedozvoljenim radnjama, a sada i u poslovnim vezama sa firmama koje se bave trgovinom oružja.

#Afera Krušik

#Aleksandar Obradović

'