AKTUELNO

Odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne putuje u Zagreb, na kongres Evropske narodne partije (EPP) je bila jedina moguća i ispravna, smatraju sagovornici Pinka i ističu da bi Srbi u Hrvatskoj platili visoku cenu njegovog odlaska.

Glavna urednica srpske redakcije Sputnjik Ljubinka Milinčić kaže da ne razume hajku protiv Vučića i Srba uopšte u Hrvatskoj i da ne razumem razloge za takav odnos.

- U svakoj predizbornoj kampanji u Hrvatskoj, uvek su Srbi za nešto krivi, moneta za potkusurivanje, adut u nekoj borbi.i što gore govoriš o Srbima, bolje ćeš,proći – primetila je ona.

Milinčić smatra da je odluka Vučića bila jedina moguća.

- Bilo je krajnje vreme da se kaže dosta - radite vi što radite, mi nećemo da učestvujemo. Zašto bi Vučić dolazio u Hrvatsku da bi neko sutra svojim govorom protiv njega dobio glasove – dodala je ona.

Novinar Jakša Sćekić smatra da bi cena Vučićevog odlaska u Zagreb bila prevelika. 

- Bilo bi mnogo demonstracija u Zagrebu, ali to Vučiću ne bi bio problem jer to,nije ni prvi ni poslednji put, ali Srbi koji su van Zagreba bi mogli da plate,visoku cenu – naveo je on.

Prema njegovim rečima, strašno je da nešto najcrnje što je izbijalo za vreme Drugog,svetskog rata postoji i dan danas. 

- Srpsko nacionalno pitanje je uvek predizborna tema u Hrvatskoj. Idu predsednički,izbori u decembru, opet su Srbi tema, kao i etnički čista Hrvatska – istakao je,Šćekić.

Premanjegovim rečima, članice EU kada vide sve te probleme u Hrvatskoj kažu da ke dostabilo proširenja.

#Aleksandar Vučić

#Hrvatska

#Novo jutro

'