AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni urednik i vlasnik dnevnog lista Informer, najoštrije je osudio pretnje koje je na Tviter postavio Dragan Spasić, član Dveri, a na koje se nadovezao i lider te stranke Boško Obradović.

Naime, jedan od članova stranke Dveri objavio je Tvit u kojem poziva da se ćerke i supruge uticajnijih funkcionera SNS daju migrantima na silovanje, a njihovi stanovi na useljenje, na šta se nadovezao i njegov šef koji je postavio sliku nesrećne žene iz Bolivije, Patrisije Arse, koju su demonstranti ošišali, ofarbali u crveno, a ispod slike je napisao „Neka se pripremi Goran Vesić“.

Za ove pozive dela opozicije na nasilje Dragan J. Vučićević kaže da su to dva dela jedne iste priče.

- To što je uradio Dragan Spasić, njegova funkcija je administrator Dveri za jug Srbije, a on je pozvao, rekao da treba da se napravi spisak žena i članova SNS-a da onda treba popisati sve te ljudi i da kada se promeni vlast, u njihove stanove i kuće treba naseliti migrante i dati im na silovanje, citiram, njihove ćere i njhove supruge. To je monstruozno, to je najverovatnije najbolesnija pretnja koju je ikada iko u istoriji srpske politike bilo kome ikada izgovorio, to je toliko neverovatno da ja nisam siguran da je taj čovek zdrav – ocenio je Vučićević u emisiji Pravac autora i voditelja Ksenije Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, kada bi Spasić bio podvrgnut nekom pregledu, verovatno bi utvrdili da je lud.

- Jer, kako iko normalan može tako nešto da izgovori. Nije toliki problem do tog Spasića, nego do Dveri, pa i Saveza za Srbiju, koji se nisu ogradili od toga. Boško Obradović, odnosno ne čak on, nego Forum žena Dveri, za koje nisam ni znao da postoje, je saopštio da je taj Spasić smenjen sa funkcije. Pazite, on nije izbačen iz Dveri, što bi bilo logično, taj Spasić je samo smenjen sa funkcije administratora – kazao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, od Dragana Spasića i ranije od Željka Veselinovića, nije se ogradio niko.

- Đilas je tada rekao da će ga kazniti, od pretnji Ani Brnabić prošlo je deset meseci, a Veselinović je i dalje visoki funkcioner Saveza za Srbiju i pojavljuje se stalno na svim tim skupovima, konferencijama za štampu, sedi prvi do Đilasa. Đilas se nikada od toga nije jasno glasno i javno ogradio, kao što se nije ogradio ni od Spasića – rekao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

On je upitao kako to da neko govori da je Đilas jedina opozicija kada po istraživanjima američkih agencija oni imaju nešto malo manje od 9 odsto glasova u ovom trenutku u Srbiji.

- Vi pretendujete sa tim procentima da dođete na vlast u Srbiji? Kako? Kako drugačije nego kao u Boliviji. Tu dolazimo do toga šta je uradio Boško Obradović, što je skandal nad skandalima zbog koga bi on morao da se nikada više ne bavi politikom. Zbog koga bi, da je Đilas političar sa bilo kakvim principom, morao da kaže „Boško Obradoviću, ti si jedan kreten i ja sa tobom neću da imam ništa“. Ali, kao što vidimo, Dragan Đilas to ne radi. Zašto? Jer se on slaže sa Boškom Obradovićem – ocenio je Vučićević i dodao:

Politika Boška Obradovića je: Dajte da uhvatimo Gorana Vesića, da ga nas ili nekih 20 sa nekim motkama premlate, ošijaju, pa skinu do gola, pa da ga poliju crvenom farbom, a onda tako izmučenog i unakaženog vodaju po centru Beograda. To je njegova politika, jer to su uradili toj nesrećnoj gradonačelnici grada Vintu u Boliviji.

Vučićević je istakao da je jedina politika SzS nasilje i da se sve u to pretvorilo i,dodao da svi koji prete ne smeju da zaborave da motka ima dva kraja.

U ovoj državi pravosuđe i sudstvo dobrim delom kontrolišu kadrovi žute ološ elite

Vučićević se osvrnuo i na, kako je rekao, „aferu Bastać, odnosno na svedočenje Lazara lešnjaka, venčanog kuma Marka Bastaća rekavši da je kada je prvi put video njegovu ispovest mislio da će bastać ujutru da bude priveden.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, za Bastaća je venčani klub javno rekao da se bavio korupcijom, da je reketirao ljude koji su gradili nelegalne objekte po Starom gradu.

- Dakle, Lešnjak i sam sebe optužuje. On priča da ga je Bastać tukao celu noć,,devet sati, iživljavao se nad njim, maltene je došlo do toga da prete da će ga,ubiti. Lešnjak to javno kaže i nikom ništa – naveo je Vučićević i upitao da li,postoji Tužilaštvo u ovoj zemlji.

- Lazar Lešnjak je u svom iskazu koji je dao nadležnom Tužilaštvu rekao mesto gde je mučen, lokacije za koje su uzimali reket. Izvinite, šta je tu teško za proveru? Zašto to traje tri nedelje? Možda zato što u ovoj državi pravosuđe i sudstvo dobrim delom kontrolišu kadrovi žute ološ elite, nažalost – ocenio je Vučićević. 

#Boško Obradović

#Dragan J. Vučićević

#Dragan Đilas

#Marko Bastać

'