AKTUELNO

Bivši zamenik gradonačelnika Lipljana i član Demokratske partije Kosova Fatim Seljimi dobio je poziv da se pojavi pred sudom Specijalnog tužilaštva za ratne zločine OVK.

Kao i gradonačelnik Srbice, Ramiz Ladrovci, koji je poziv za saslušanje u tužilaštvu haškog suda objavio na drutvenoj mreži fejsbuk, tako je i Seljimi na svom fejsbuk profilu napisao da je dobio poziv da se, kako je naveo “zbog aktivnosti u vezi sa tzv OVK javi specijalnom tužilaštvu“.

- Danas osećam ponos za ovaj svetli period mog života - napisao je Seljimi navodeći da je “OVK vrhunac njegovog "ličnog, profesionalnog i nacionalnog identiteta". 

Kako navode prištinski mediji na alabanskom jeziku Specijalno tužilaštvo za zločine „OVK“ u Hagu do sada je saslušalo više od 100 osumnjičenih i preko 800 svedoka ali još uvek nije podignuta ni jedna optužnica, što se prema navodima medija može očekivati do kraja ovog meseca.

Podsećamo da je Fatim Seljimi učestvovao na izborima u južnoj srpskoj pokrajini na listi Demokratske partije Kosova koja se našla u žiži javnosti zbog skandaloznog prebrojavanja glasova.

Mediji su spekulisali da je to rađeno kako se Fatim Seljimi ne bi našao pred ovim specijalnim sudom.

#Hag

#OVK

#Specijalni sud

'