AKTUELNO

Miša Vacić, lider Srpske desnice, izjavio je da je SzS pokrenuo inicijativu da ga uhapse jer kritikuje njihovu korupciju i dodao da je jedna od najglasnijih Marinika Tepić, koja ni sama ne zna koliko je stranaka promenila.

- Dragi moji Pančevci, veliko mi je zadovoljstvo da govorim večeras pred vama, pogotovo u danu kada je nastala najveća histerija kako podižemo odbore, nije gotovo, sutra idemo u Svrljig, pa Lajkovacm onda u Sopot. Tako su krenuli i napadi na nas, na prvom mestu na mene, kao vašeg predsednika. Uvek je lakše udariti na jednog, nego na sve koji čine Desnicu – kazao je Vacić na osnivačkoj skupštini Srpske desnice u Pančevu.

Kako dodaje, program Srpske desnice nije samo slovo na papiru i dodaje da imaju veliku podršku naroda.

- U svakom gradu u koji dođemo bude više naroda, nego što bilo ko od tih koji nas napadaju može da vidi kada se on pojavi u tom mestu. Sada, najaktuelnije je, zbog mog jučerašnjeg govora u Šapcu, gde smo imali neverovatan doček od više od 250 Šapčana koji su palili vatromet, pošto je to grad u kojem vlada Savez za Srbiju, gde su iskazali da se ne mire sa takvom lokalnom gradskom vlašću – naveo je Vacić i dodao:

Oni su se usudili da zato što sam ja rekao da mladi Šapčani neće da trpe jednu okupiranu vlast, da ćemo smeniti ulaskom u institucije, vođeni poverenjem građana na izborima da ćemo smeniti tog Zelenovića i staviti ga gde mu je mesto, u zatvor. Ja i danas, bez obzira na sve njihove pretnje ostajem pri tim rečima.

Prema rečima Vacića, navodno je SzS pokrenuo inicijativu da ga uhapse, jer kritikuje,njihovu korupciju.

- A šta oni rade svaki dan sa predsednikom Republike i njegovom porodicom, prete najgorim rečima, a mi nismo iskoristili nijednu uvredu, što ne znači da ne znamo da ih kažemo, nego naša pristojnost ne dozvoljava. Onaj ko krade na štetu građana, ko je korumpirani političar, taj mora da ide gde mu je mesto. To sam ponovio i u Bujanovcu, zato se i pokrenula kampanja. Srećom, u ovom gradu mi jesmo opozicija, mi jesmo opozicija Srpskoj naprednoj stranci, kao što smo opozicija i tom delu liberalnih opozicionara koji su zapravo opozicija srpskom narodu – istakao je Vacić.

Kako dodaje, taj deo opozicije više nikada neće moći da hapsi i „ne pitaju se ništa,i ništa se neće pitati, nikada više neće biti vlast“.

- To što su u svojim umovima umislili da mogu da bilo koga zabranjuju, Pokret slobodnih građana koje predvodi Sergej Trifunović, koji je učestvovao u svim filmovima gde su Srbi predstavljani na najgori mogući način, je dozvolio sebi da hoće nekog da zabranjuje. Mene to ne brine ni ne plaši jer za vreme diktatorskog režima Borisa Tadića niko nije uspeo da zabrani Pokret 1389 koji sam ja tada predvodio – rekao je Vacić.

On ističe da lideri SzS nisu bili u Pančevu dok nisu počeli sa protestima 1 od 5 miliona, kada su hteli da prikažu da ih je više nego što jeste.

- Pančevci nisu želeli da izađu na to, nisu hteli da izađu na to na šta ih je pozivala, ne mogu ni da pohvatam gde je sve bila, rođena Pančevka Marinika Tepić. Osoba koja prednjači u kampanji protiv mene, koja je do sada promenila najviše stranaka na poltičkom nebu Srbije. Prvo je bila aktivista vojvođanske mreže IWPR, onda dopisnik B92 i BIRN-a i Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Znači sve četiri agenture  CIA i MI6 koje su rovarile po našem društvu devedesetih – kazao je Vacić i dodao:

Onda se učlanjuje u LSV, kod Nenada Čanka, o kome Pančevci dobro znaju šta misle, jer ovde njegova partija ne može da pređe cenzus. Onda napušta svog milog Nenada Čanka i prelazi u Novu stranku, iz nje prelazi u poslanički klub Dosta je bilo, odatle prelazi u Narodnu stranku Vuka Jeremića, onda opet postaje samostalni poslanik sa još jednom strankom, gde kaže da više neće menjati političke stranke, a onda postaje potpredsednik u stranci Slobode i pravde kod Dragana Đilasa. Pa ko će to upamtiti, ona sam ne zna gde je bila.

Vacić kaže da Tepić nikada nije bila na srpskom Kosovu i Metohiji jer je za stranke u kojima je bila Kosovo nezavisno.

#Marinika Tepić

#Miša Vacić

#Srpska Desnica

'