AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči otvaranja Istočnog kraka Koridora 10 rekao je da je srećan što se nalazi na otvaranju i da ovo mnogo znači za sve.

Svečanost povodom otvaranja Istočnog kraka Koridora 10 održava se danas od 12 sati, a kako najavljuju iz "Puteva Srbije", odmah nakon što se to završi, negde od 14 sati trebalo bi da ova deonica bude otvorena i za saobraćaj.

- Srećan sam, ovo je težak posao. Ovo pokazuje da smo velika zemlja, da možemo napornim i vrednim radom da postignemo mnogo - rekao je predsednik

Mi imamo mnogo više kilometara auto-puta nego li Rumunija, iako su oni mnogo veća zemlja nego Srbija. Čeka nas još projekata, radovi na putu Miloš Veliki - Obrenovac - Surčin se privode kraju, zatim Preljina, od naredne nedelje se potpisuje ugovor za put Ruma- Šabac- Loznica, a uskoro će biti i potpisivanje ugovora za Moravski koridor", napomenuo je Vučić. 

Predsednik je rekao da veruje da sledeće godine možemo još više i bolje.  Vučiću je posebnu pažnju koji je ležao na putu dok je davao izjavu.  

Evo i on je ovde sa nama, dobio je ime Putko, nadam se da će se pomeriti odavde kada krene otvaranje, ali verujem da će nam doneti ovde sreću", našalio se Vučić i dodao da Putko uživa na auto-putu.

On je rekao da će nekoliko sati nakon otvaranja krenuti vozila da prolaze. 

- Čestitam svim građanima Srbije koji vole svoju zemlju. Molim ljude da dođu ovde da uživaju i vide koliko je lep istok Srbije - rekao je on. 

#Aleksandar Vučić

'