AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se, na svom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji Deonice istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici, koji će svečano danas biti puštena za saobraćaj.

"Hvala svim divnim i vrednim ljudima koji su radili na ostvarenju ovog sna. Za Srbiju ovaj auto-put ne znači samo kilometre već i povezivanje, nove investicije, nova radna mesta, veće plate i ostanak ljudi na svojim ognjištima. Ovo je budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije je uz tekst objavio i snimak autoputa i tunela Bancarevo.Vučić će danas prisustvovati otvaranju deonice istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici, čime će i zvanično biti obeležen kraj radova na ovom koridoru kroz Srbiju.

Svečanosti će prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Bugarske Bojko Borisov, kao i predstavnici vlada dve zemlje, inostranih kreditora i kompanija koje su radile na ovoj deonici.Predsednik je juče najavio da će do 1. decembra vožnja auto-putem istočnog kraka Koridora 10 biti besplatna, a da će potom 19. decembra, biti otvorena deonica autoputa Miloša Velikog, od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 km.Izgradnja istočnog kraka Koridora 10 počela je 2010. godine.

#Aleksandar Vučić

'