AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine i predsednik Poslaničke grupe srpsko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma boravio je u Beču odakle je kao rezime posete samohranih roditelja ovom gradu istakao da Srbija mora da se bori protiv bele kuge.

- Poruka iz Beča je da se u Srbiji rađaju deca, da kada se uđe u brak poštuje porodica. Porodica je svetinja i jedino tako možemo da opstanemo kao nacija – naglasio je Palma i dodao:

Mogu da kažem da su svi članovi delegacije veoma zadovoljni i da Grad Jagodina je primer za organizaciju da vodi svoje građane da obilaze Evropu. Nije Evropa ono što možemo da gledamo na televiziji, kada vi vidite Evropu svojim očima, promenite mišljenje. Srbija je najbolja država za život građana.

Podsetimo, u organizaciji grada Jagodine, a o trošku donatora u Beču je boravilo 350 članova delegacije u kojoj je bilo 320 samohranih roditelja.

- Grad Jagodina vodi računa o porodici, o deci. Pre 10 godina smo doneli odluku da svako četvrto i naredno dete dobija 200 evra mesečno do punoletstva. Pre sedam godina smo doneli odluku, koja je najavljena godinu dana ranije da će svako rođeno dete na teritoriji grada Jagodine dobiti 1200 evra. Koji su rezultati takvih odluka ? Ove godine smo imali u Jagodini dva razreda đaka prvaka više nego prošle godine - rekao je Dragan Marković Palma na svečanoj večeri koja je priređena za sve članove delegacije, a bilo ih je 350, od kojih su 320 samohrani roditelji sa teritorije grada Jagodine. Od toga, 313 je majki, a sedam očeva. 

#Beč

#Dragan Marković Palma

'