AKTUELNO

Navodi Nebojše Rošica, oca uhapšenog Marko Rošica, o torturama koje njegov sin trpi vec godinu dana kako bi optužio Milana Radoičića i Srbiju za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića zabrinjavajući su i time treba da se bave medunarodne pravosudne i političke instance, izjavio je Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

"Ovo je posao za međunarodne pravosudne i političke instance koje treba bez odlaganja da ispitaju i provere da li je i na koji način Marko Rošić bio izvrgnut pritiscima. Nedopustivo je da neko najpre bez valjane optužnice bude tako dugo u pritvoru i da bude izložen sistematskoj torturi, a pogotovo torturi sa ciljem da da iskaz kojim bi okrivio druge Srbe ili bilo koga drugog za činjenje bilo kakvih zločina", rekao je Đurić, prenosi Kosovo onlajn.

On se osvrnuo i na izjavu Aljbina Kurtija koji je optužio Olivera Ivanovića da je ratni zločinac, naglašavajući da je takvim navodima "zgrožena cela Srbija".

"Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac, već jedan od lidera srpskog naroda koji ga je predstavljao u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese. To što su takve izjave došle od jednog od vodećih albanskih lidera tome daje posebnu težinu i ja očekujem dodatno razjašnjenje ove izjave, ali i da se povuče ova reč. Jer, ovo je kleveta koja nije upućena samo njemu, koji ne može da se brani, već protiv svih onih koji su na častan i čestit način čuvali,interese svog naroda", zaključio je Đurić.

#Marko Đurić

'