AKTUELNO

Novi skandal u režiji dela opozicije. Pozivi na nasilje ne prestaju!

Desetine hiljada ljudi na ulicama je prestonice Bolivije, gde se sukobljavaju pristalice aktuelnog predsednika Eva Moralesa i njegovi protivnici, a u gradu Vintu opozicione snage su napale gradonačelnicu.

Gradonačelnicu Patrisiju Arće, članicu vladajućeg Pokreta za socijalizam, antivladini demonstranti sačekali su na izlasku iz vladine zgrade. Izvukli su je na ulicu, pri tome je polivši crvenom farbom, a zatim su je i ošišali.

Član glavnog odbora Demokratske stranke Ivan Krstić objavio je na svom Tviteru snimak na kojem namučena gradonačelnica daje izjavu medijima, poručujući “ako želite da me ubijete, ubijte me”. 

Iznad snimka Krstić je napisao sledeće: “Ovako treba i Vesaru (misleći na zamenika gradonačelnika Gorana Vesića) i pola SNS”.

Već je prestalo da bude skandalozno i iznenađujuće to što pojedini članovi opozicije pozivaju na nasilje, linč, nerede, ističući upravo takvo ponašanje kao svoju politiku. Zato posle ovakve Krstićeve poruke na Tviteru možda i ne vredi reagovati, jer bilo kakva osuda iste ni ne dopire do njegove svesti i svesti njemu sličnih. 

#Goran Vesić

#Ivan Krstić

'