AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ženevi sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

Razgovorom sa Brendeom predsednik Vučić je počeo bilateralne sastanke u Ženevi, gde će danas učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

- Počele bilaterale u Ženevi - napisao je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", uz nekoliko fotografija sa Brendeom.

Podsetimo, Vučić je sinoć po dolasku u Švajcarsku rekao da očekuje mnogo važnih susreta s važnim ljudima.

- Mislim da je za sve teme u okviru teme "Evropa kuda i kako dalje" - šta sa Zapadnim Balkanom - izjavio je Vučić za TV Pink.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je najavio da će se razgovarati i o odnosima Beograda sa Prištinom i dodao da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi.

Učešće na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potvrdili su, između ostalih, i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama.

Foto: Tanjug

Tokom posete, predsednik Vučić će, prema saopštenju iz njegovog Kabineta, imati odvojene susrete s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, direktorkom za regionalne strategije, Evropu i Evroaziju i članom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kao i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Predsednik Vučić je sinoć bio gost na večeri koju priređuje Klaus Švab.

#Aleksandar Vučić

#bilateralni sastanak

#Ženeva

'