AKTUELNO

Član Gradskog odbora SNS u Beogradu Vladan Jeremić i narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Marković upitali su danas Dragana Đilasa da li je politika to što njegove pristalice pokušavaju da spreče predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uđe u studio RTS-a, kao i linč i premlaćivanje neistomišljenika.

Takođe, da li je politika kada jure zamenika gradonačelnika Gorana Vesića sa namerom da ga linčuju i da li je politika stavljanje kese čoveku na glavu i premlaćivanje svakoga ko ne misli kao Đilas, Vuk Jeremić, Marko Bastać i Boško Obradović?

Gradski odbor SNS navodi da je 26 godina isuviše dug period ako je neko želeo da se bavi rešavanjem ključnih problema i da je to mogao i da učini.

"Upravo toliko godina je Demokratska stranka odlučivala kako će građani opštine Zvezdara živeti", rekao je Vladan Jeremić i dodao da su za njih postojali građani prvog i drugog reda.

Naveo je da je veći deo opštine Zvezdara bio bez adekvatne infrastrukture, kao što su Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug, Mirijevo i da otuda ne treba da čudi što su građani prepoznali na prethodnim izborima, a potvrdiće i na narednim, kakva je bila vlast DS-a.

"Mi smo odgovorna vlast koja na racionalan način troši sredstva iz budžeta, tako što su rezultati našeg rada vidiljivi", rekao je Jeremić.

Dodao je da se ovih dana rešava višegodišnji komunalni problem koji se tiče izlivanja kanalizacije u Bosanskoj ulici, za koji je izdvojeno četiri miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Jeremić je napomenuo da je primer kako je Đilas vodio računa o građanima vrtić "Oblačak" koji je otvoren 2012. godine za vreme izborne kampanje, a 300 dece ostavljeno bez vodovodne i kanalizacione mreže.

"Odgovorna vlast predvođena SNS je prošle godine rešila jedan problem, vrtić je priključen na vodovodnu mrežu, a za desetak dana kreću radovi na izgradnji kanalizacione mreže i biće obuhvaćen i vrtić Oblačak. I na taj način ćemo pokazati kako vodimo računa o budućim generacijama", istakao je Jeremić.

Aleksandar Marković je podsetio da je ranije dug grada Beograda premašio 1,2 milijarde evra, kao i na afere koje su obeležile vlast Dragana Đilasa, kao što su Bulevar kralja Aleksandra, Pazl grad, višemilionske afere oko podžemnih kontejnera, afere nabavke autobusa i tramvaja.

"Slobodno možemo da kažemo da je ceo Đilasov mandat jedna velika afera", istakao je Marković i dodao da je to period kada su građani naglo siromašili, a kada je Đilas stekao imovinu enormnih razmera.

Marković je upitao Đilasa kako je od 74.000 evra došao do bogatstva od 25 miliona evra, ako uzmemo u obzir da je u tom periodu obavljao isključivo javne funkcije.

"Sada bi, kada je stanje javnih finansija stabilno i kada ima novca u državnom budžetu, da se vrate na vlast i nastave sa ličnim bogaćenjem, iako su svesni da nemaju podršku građana, pa pribegavaju svakodnevnom nasilju po Beogradu", zaključili su u saopštenju Jeremić i Marković.

#Dragan Đilas

#SNS

'