AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, podsećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je verovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće biti poslednja godišnjica.

Đurić ocenjuje da Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu.

- Čitava njegova politička karijera je građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura. Zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda,i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji - saopštio je Đurić.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglašava da je vreme da međunarodna zajednica, pre svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi, koja svoj rejting i politički identitet,gradi na mržnji i destabilizaciji, nikome ne može doneti dobro.

- Albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara, čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije - zaključio je Đurić u saopštenju.

#Albin Kurti

#Kosovo

#Srbija

'