AKTUELNO

Pojedini članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke najoštrije su osudili sinoćnje ponašanje jednog od lidera SzS Boška Obradovića ispred RTS-a u vreme dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao na toj televiziji.

Kako su naveli, Obradović je pozvao na linč predsednika Srbije, a njegovo ponašanje predstavlja "nastavak histerije, nasilja, nemoći i bezobzirnosti SzS-a i njenih lidera, kao i bolestan plan opozicije da dođe na vlast".

Član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović ocenio je da je Boško Obradović "u krizi identiteta" jer ga je, kako kaže, opsednutost Aleksandrom Vučićem vratila u pubertet - "period života kada mrzite idola koji vas ignoriše".

"Svi Đilasovi Miljuši i svi Đilasovi Bastaći politikom se bave radi saveza za još bogatijeg Đilasa, dok se Boško Obradović politikom bavi da bi jednog dana postao Aleksandar Vučić", naveo je Jugović.

Kaže i da je svakom običnom biraču postalo jasno da je Obradović u krizi identiteta i da će u tu krizu potonuti još dublje s obzirom da se nalazi u lošem društvu.

"Za pubertetlije kao što je Obradović loše društvo je najgora okolnost", naveo je Jugović.

Član Gradskog veća SNS-a Zoran Adamović u pisanoj izjavi za Tanjug najoštrije je osudio uvrede i, kako navodi, poziv na linč predsednika Aleksandra Vučića od strane, kaže, Djilasovca Boska Obradovica i njihovih sledbenika.

"Sinoc smo ispred RTS-a videli nastavak histerije, nasilja, nemoći i bezobzirnosti SzS i njegovih lidera", istakao je Adamović i dodao da je Obradović fašista koji bi da sudi na ulici i linčuje sve koji ne misle kao on.

Ko zna na kakva su još dela spremni lideri Đilasovog saveza, rekao je Adamović,,navodeći da su na sve spremni samo sa željom da se na silu dokopaju vlasti, jer ih, dodaje, narod neće.

"To je bolesna politika SzS koja vodi u nasilje i haos na ulicama, što oni očigledno i žele", smatra Adamović.

Porucio je SzS-u da je svima jasno da nisu hteli predsedniku Srbije da postavljaju bilo kakva pitanja, već da izazovu neki incident, te da je to što rade opasno i protiv interesa Srbije i srpskog naroda.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovaćević zatražio je od državnih organa da zaustave "ludilo i teror" koje sprovode Boško Obradović i Dragan Đilas.

"Otvorene pretnje, nasilje i sprečavanje predsednika države da radi svoj posao su bolestan plan opozicije da na takav način dođe na vlast. Niko u Srbiji nema pravo da bilo kome ograničava pravo na slobodno kretanje, a ovo što se sinoć desilo je krivično delo za koje organizatori Boško i Đilas treba da budu iza rešetaka. Mi ćemo se i dalje boriti za pristojnu Srbiju i ona će uvek pobediti", poručio je Kovačević.

#Dragan Đilas

#SNS

#SZS

'