AKTUELNO

Lider Dveri Boško Obradović ponovo je pozvao na napad na predsednika Vučića, koji večeras gostuje na RTS-u. Oni se trenutno nalaze ispred zgrade javnog servisa i otvoreno prete novinarima TV Pink, dok čekaju dolazak predsednika.

Novinari Pink televizije nalaze se ispred zgrade Javnog serivsa gde izveštavaju o stanju na terenu i ponašanju opzicionara, na čelu sa Boškom Obradovićem.

Foto: Pink.rs/ B. Dacović

Kako naš reporer javlja, u ovom trenutku nalazi se između 200 i 300 ljudi. Međutim, Obradović je nastavio da vređa novinare TV Pink. Na pitanje naše televizije zašto je jedna od simpatizerki Boška Obradovica za predsednika Srbije rekla "Neka ga ubiju", lider Dveri izbegao odgovor i ponovo pretio zatvaranjem Tv pink i vređanjem novinara.

Foto: Pink.rs/ B. Dacović

- Vi ćete ići direktno u zatvor. Ja vam obećavam. Tv Pink će biti zatvorena i da će biti oduzeta frekvencija - rekao je Obradović ekipi naše televizije.

Da podsetimo, u toku dana je Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, reagovao na novu provokaciju lidera opozicije Boška Obradovića, i zahtevao od nadležnih službi da "u roku od odmah" uzmu u razmatranje operativne podatke koji ukazuju da se na predsednika Srbije Aleksandra Vučića priprema napad ispred zgrade RTS-a.

Lider Dveri Boško Obradović ponovo je pozvao na napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji večeras gostuje u emisiji Upitnik koja se emituje na RTS-u.

Foto: TV Pink Printscreen

Obradović je na svom tviter profilu odmah pozvao svoje sledbenike da sačekaju Vučiča ispred ulaza u televiziju, kako bi ga nešto "priupitali".

Međutim, on se ne zaustavlja pa na Tviteru i nastavlja da poziva na naislje i pominje TV Pink. Poznato je da je Obradović ranije dolazio ispred zgrade TV Pink, pretio, a njegove pristalice napale su dve novinarke ove televizije - Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

Foto: TV Pink Printscreen

GOSTI TV PINK - Država mora da čuva predsednika, svaka pretnja da se shvati ozbiljno!

Zoran Dragišić političko-vojni analitičar kazao je da država može da reši svaki haos, ali pre svega, njena obaveza je da ne dozvoli i da do haosa i dođe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovu informaciju treba shvatiti ozbiljno. Ukoliko se desi da neko stvarno pokuša da ugrozi beznednost predsednika, onda mora i da se reaguje na vreme – kazao je Dragišić. 

Kako je istakao, svako izazivanje nasilja i haosa nije dopustiv.

- Politčki stav ne može da bude povod za nasilje. To je nedopustivo – naglasio je.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako reporter TV Pink javlja na Terazijama je trenutno mirno i nema gužve.

-  Još uvek nema ljudi. I pored toga što je najavljeno da će se okupiti u centru - javio je reporter.

Lazar Krstić marketinški stručnjak podsetio je na ubistvo premijera Zorana Đinđića.

- Ne zaboravite da je u Srbiji ubijen jedan premijer. Ove pretnje moramo da shvatimo ozbiljno – naglasio je 

Ispred zgrade RTS-a primetan je i određeni broj pripadnika policije, javlja naš reporter.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ispred zrade RTS-a nalazi se policija, ali i određen broj opozicionara. Ovo inače nije prvi put da se opozcionari okupljaju ispred zgrade javnog servisa, ranije su i upadali u samu zgradu - podsetio je.

Foto: TV Pink Printscreen

ĐUKANOVIĆ: Molim članove SNS-a da budu suzdržani! Ne nasedajte na provokacije!

Poslanik SNS Vladimir Đukanović je rekao da je cilj opozcije da izazove haos i nemir na ulicama. - Apelujem na naše članove da budu smireni i ne reaguju da brane predsednika. Molim da budu suzdržani. Znam da bi se oni okupili i razjurili ih. Posotji rizik da ovi izazovu građanski sukob – kazao je Đukanović, pitajući se zbog čega nigde nema Dragana Đilasa.

"Dobra je odluka predsednika da gostuje na Javnom servisu"

Dragišić kaže da je posao predesnika da obavesi narod o svemu što radi za ovu zemlju.

- Građani očekuju da ih predesdik inforiše o svemu šta je on pričao sa Palmeru, o planovima za narednu godinu, novim investicijama i radnim mestima. Njih ne zanima nasilje, a ni pretnje – naglasio je Dragišić.

Kako je rekao, dužnost predsednika je izvesti javanost o svemu što radi.

VUČIĆ: Ne bojim se da odem na RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio se večeras u program TV Pink i reagovao povodom najave dela opozicije da će se okupiti ispred Radio televizije Srbije uoči njegovog gostovanja na toj televiziji. "Dobio sam posle šest meseci poziv i prihvatio sam da odem na RTS, da iznesem šta je to što smo uradili i šta ćemo napraviti u narednom periodu. Biću na svom radnom mestu baš u to vreme kao što je zakazano. Nisam snimao emisiju, neću ići na Košutnjak. Biću na RTS. Predsednik Srbije ne sme da ne ode, i to nije lično pitanje, to je za ljude koji moraju svim slobodnim i pristojnim građanima da ugrožava bezbednost. Besmislene su te priče 'došli smo samo da postavimo neka pitanja'. Ja stalno odgovaram na njihova pitanja. U pitanju je pritisak, da oni kontrolišu kretanje i uteraju strah u kosti svakome ko bi se suprotstavio narastajućem fašizmu Đilasa i Obradovića. Ja taj strah nemam i ne verujem da oni mogu išta da urade, koliko god da ih se skupi. A i da mogu, moja odluka bi bila ista, zato što bi, ako bih kao predsednik Srbije dozvolio da se povučem i pobegnem pred nasilnicima i batinašima, onda Srbija ne bi postojala, ne bi joj bio potreban predsednik, ne bi bila slobodna i normalna zemlja. Pristojna Srbija će pobediti uvek, pa i večeras. Biću u studiju kada je najavljeno i ne moraju mnogo da žure, neću mnogo pre vremena da dolazim", kazao je on.

#Aleksandar Vučić

'