AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas oko 10.00 sati sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, najpre su razgovarali u "četiri oka", a potom je sastanak potom nastavljen u proširenom sastavu.

Specijalni izaslanik Stejt departmenta došao je u Beograd samo nekoliko dana pošto je otvoreno ucenio Srbiju da prizna Kosovo i čak našoj zemlji zapretio sankcijama! Vučić će insistirati na odgovorima na sva sporna pitanja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Palmer je, kako su izvestili prištinski mediji, pre nekoliko dana u Prištini poručio da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju ako ne prizna nezavisnost Kosova, kako su izvestili mediji na albanskom jeziku, dok je u citatu njegove izjave bila formulacija - "bez rešenja problema sa Kosovom".

Palmer će tokom susreta sa Vučićem razgovarati o značaju povratka dijalogu Beograda i Prištine, kao i drugim pitanjima od regionalne važnosti.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tim povodom, Vučić je prokomentarisao da se govori samo o tome šta Srbija treba da uradi, ali da se u potpunosti zanemaruje šta je Priština dužna da učini po pitanju dijaloga.

#Aleksandar Vučić

#Metju Palmer

'