AKTUELNO

Lazar Lešnjak, venčani kum i nekadašnji saradnik Marka Bastaća, predsednika Opštine Stari grad, optužio ga je za žestoku torturu i mučenje, kada je odbio da učestvuje u Bastaćevim kriminalnim radnjama.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić rekao je da je takva vest "bomba" i naglasio je da je očito da ćemo tek otvarati ove teme i da će biti velikog iznenađenja.

-Ovo je jedna priča o 'kvazipolitičkom organizovanom kriminalu'. Često su me pitali,da li ovo maltretiranje o kome govori Lešnjak da li možemo porediti sa onim što,je svojevremeno radio zemunski klan. Ne možemo porediti, jer metodologija jeste ista, kriminalna, ali tamo su bili kriminalci, a ovde se radi o političaru. Ovde se radi o klasičnoj kriminalnoj grupi koju je organizovao političar, i koji se pod plaštom te politike bavio se kriminalom - ocenio je Spasić u emisiji "Pravac".

Kako ističe, Bastaćev kum je bio zadužen za te investicije, nedozvoljenu gradnju...,
,

Foto: TV Pink Printscreen

-Sve je to u opštini koju je vodi Bastać pokriveno papirima, novac je pran mimo papira, a u papirima je bilo sve „peglano“. Za to vreme kum ide po koverte i uzima novac i taj novac se sliva na jedno mesto i postavlja se pitanje gde je on završavao - kaže Spasić.

Činjenica je da je to ogromna bruka za one koji mesecima maltretiraju građane ne samo Beograda, već i Srbije – bacanje kocki, upad u javni servis, napad na,novinarke Pinka..., podseća on.

-To je nasilje koje se javno sprovodilo, ali sad kad slušamo kuma, taj deo nasilja,koji se sprovodio tajno je mnogo isplatljiviji i zato su oni tako išli javno, a,ispod žita su uzimali ogromne svote novca - kaže Spasić i dodaje da nije slučajno što se sve to dešava u "najskupljoj" opštini.

Marko Matić iz medijske mreže "Antidot" ističe da je ovo kapitalna vest sa novinarskog stanovišta, ali isto tako ocenjuje da je ovo velika bruka za te ljude koji se predstavljaju kao opozicija.

Foto: TV Pink Printscreen

-Nisam siguran da oni imaju bilo kakav osećaj stida, ali ono što je suština je to da,je ovo njihovo razotkrivanje, skidanje tih maski i otkrivanje njihove prave,srži koja je u stvari kriminalna - smatra Matić.

Kako podvlači, mi to vidimo po njihovom ponašanju, po akciji i delovanju na ulicama, po performansima, čupanjima znakova, napadima na radike na Trgu Republike, pokušaju linča na zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, paljenju knjiga...

-Sada je otkriveno šta se krije u pozadini svega toga – zaključuje on.

#Božidar Spasić

#Marko Bastać

#Marko Matić

'