AKTUELNO

Visoka predstavnica Mogerini će sa Vučićem, tokom neformalnog sastanka, razmotriti zajedničke izazove i sagledati šta je to što je zajednički urađeno tokom njenog mandata, naveli su u EK.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Brisel,gde će se tokom popodneva sastati sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom.

Vučić će večeras učetvovati i na radnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkan organizovala šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Tokom poslednjeg iz serije neformalnih sastanaka sa liderima iz regiona, Visoka predstavnica Mogerini će sa liderima sa zapadnog Balkana razmeniti stavove o dešavanjima u regionu, razmotriti zajedničke izazove i sagledati šta je to što je zajednički urađeno tokom njenog mandata - navode u Evropskoj komisiji.

Bilateralni sastanak Vučića i Junkera predviđen je za 16:30, a večera sa šeficom EU diplomatije i liderima iz regiona trebalo bi da počne oko 19:30, najavljeno je u Briselu.

Vučić je azgovarao je danas, tokom boravka u Briselu, sa diplomatskim predstavnicima Srbije u glavnom gradu Belgije i zahvalio im što se bore za interese naše zemlje.

"Hvala svim ljudima koji se hrabro i vredno bore za interese Srbije u Briselu", napisao je predsednik ispod fotografije na zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije", na kojoj je zabeležio susret sa diplomatama.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić se sastao sa Junkerom i Hanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom i komesarom za pristupne pregovore Johanesom Hanom. Očekuje se da tokom razgovora predsednik Srbije i najviši zvaničnici Evropske komisije razmotre situaciju na Zapadnom Balkanu, politiku proširenja EU kao i napredak Srbije na putu ka članstvu u EU. Sastanak se održava u sedištu Evropske komisije, a predviđenjo je da se nakon razgovora sa Junkerom i Hanom Vučić obrati medijima u Briselu.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

#Aleksandar Vučić

#Brisel

#Federika Mogerini

#Žan - Klod Junker

'