AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas delegaciju poslanika, privrednika i lokalnih zvaničnika Republike Turske koji borave u Srbiji na poziv Dragana Markovića Palme predsednika Jedinstvene Srbije, narodnog poslanika i predsednika Skupštine grada Jagodine.

Zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi odlični, i da je politički dijalog intenzivan, čemu je posebno doprinela uspešna poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji ovog meseca.

Izražena je obostrana spremnost da se nastavi sa unapređenjem saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Srbija je među prvima pružila podršku Turskoj u borbi protiv terorizma rekao je tom prilikom ministar inostranih poslova Ivica Dačić. 

Obe strane su se složile da je ekonomska saradnja važan segment u izgradnji dobrosusedskih odnosa i ukupne stabilnosti u regionu. Na tom planu je ova poseta već dala rezultate jer je šef turske delegacije narodni poslanik Husein Sahin pozvao vlasnika fabrike Aero East Miroljuba Matića, koji je već prisutan na tom tržištu, da dođe krajem meseca u Bursu, industrijski centar Turske, kako bi napravili zajedničku saradnju ovog srpskog privrednika i velikih turskih kompanija. 

Današnjem sastanku prisustvovao je predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a delegacija iz Turske će sutra posetiti Skupštinu Republike Srbije i imati sastanak sa parlamentarnom grupom srpsko - turskog prijateljstva.

#Dragan Marković Palma

#Ivica Dačić

'