AKTUELNO

Dok se mi raspravljamo ko je veći patriota od patriote i ko je veći Srbin od Srbina, Bujanovac nam ostade bez omladine, a sela skoro prazna, napisao je Zarije Mitić, predsednik Srpske desnice za Bujanovac u pismu.

Svi mi dobro znamo da Bujanovac ima najbolju, najlepšu, najpametniju i najtalentovaniju omladinu na svetu. Gde god su otišli na stranu pokazalo se da su: najbolji radnici, najbolji inženjeri, rudari, građevinari, trgovci, sportisti, ekonomisti itd, itd ….,Nigde nas nisu obrukali, već naprotiv pokazali najbolje rezultate.,Nažalost za mnoge od njih u Bujanovcu nema mesta, piše Mitić, a prenosi nacionalist.rs.

Foto: Srpska desnica

Obišao sam skoro sva sela u opštini Bujanovac i svugde je ista slika. Stara domaćinstva, oronule kuće, a kolevke prazne.Bujanovac nam je lep samo kad su verski praznici. Vrate nam se mladi iz svih krajeva i tad nam grad zablista. Šta sledi posle …, dodaje Mitić.

Kolone automobila i autobusa napuštaju naš grad i naša sela, odvodeći naše mlade ljude da rade po čitavom svetu. Lično sam osetio na svojoj koži.Na autobuskoj stanici gledam tužna lica mladih, a još tužnija i uplakana lica majki, kako se teška srca rastavljaju (zbogom sine, ako bog da vidimo se sledeće godine).

Mladi nam odlaze, zaključio je on.

#Srpska Desnica

'